Recept mangotaart

FC foto mango_Debic

FC-foto-mango_Debic-300x225 Met de slagroom van Debic kunnen bakkers een breed scala aan producten met vrij weinig extra inspanning maken, zoals mangotaart. Patisserie-adviseur Dré Eversteijn: "Die bestaat uit alleen mangopuree, gelatine, suiker en slagroom. Meer heb je niet nodig. Door de mangopuree te vervangen door andere soorten fruit kun je een breed assortiment creëren."

Hieronder het recept voor 12 mangotaarten van 16 cm doorsnede.

Ingrediënten

Mango mouse

  • 1500 gram mango puree diepvries
  • 500 gram passie puree diepvries
  • 400 gram suiker
  • 46 gram gelatine poeder
  • 230 gram koud water
  • 2500 gram Debic slagroom zonder suiker (LH)
  • 660 gram passie puree smelten en aan de kook brengen, suiker toevoegen en oplossen.
  • 1500 gram mango puree in blokjes snijden en bevroren houden.

Bereidingswijze

Mango mouse

  • Gelatine wellen.
  • Als de passie puree kookt de gelatine oplossen, de mango puree in blokjes doormengen en de puree glad mengen.
  • De Debic slagroom zonder suiker (LH) opslaan tot yoghurt dikte, puree toevoegen en doormengen.

Ingrediënten

Biscuit

  • 1250 gram eieren
  • 625 gram suiker
  • 37 gram citroen
  • 1250 gram patentbloem
  • 250 gram Debic Cake Gold boter

Bereidingswijze

Biscuit

  • Eieren met de suiker en citroen verwarmen en opdraaien tot de suiker is opgelost.
  • Verder opdraaien tot luchtig en koud.
  • Patentbloem ondermengen.
  • Boter smelten en doormengen.
  • In 14 cm ringen storten met bakpapier tegen de rand.
  • Afbakken op 180 graden voor 45 min.
  • Afkoelen en in drieën snijden, verwerken in de mangotaart.

Ingrediënten

Gekleurde gelei

  • 900 gram water
  • 1800 gram suiker
  • 1800 gram glucose
  • 1200 gram gecondenseerde melk
  • 1800 gram witte chocolade
  • 120 gram gelatine
  • 760 gram koud water
  • 8 gram witte kleurpoeder
  • 10 gram gele kleurpoeder

Bereidingswijze

Gekleurde gelei

  • 900 gram water met suiker, glucose en gecondenseerde melk aan de kook brengen.
  • Gelatine poeder en koud water mengen en laten wellen.
  • Als deze kookt gelijk van het vuur halen, gelatine oplossen, gecondenseerde melk doormengen en chocolade oplossen.
  • Kleurpoeders doormengen met staafmixer.
  • Verwerken bij 27 graden.

Lees alles over de room van Debic in ons dossier Room!

Lees ook
Recept Tompouce

Recept Tompouce

Met de slagroom van Debic kunnen bakkers een breed scala aan producten met vrij weinig extra inspanning maken. Patisserie-adviseur Dré Eversteijn: “De tompouce is bijvoorbeeld zo’n eenvoudig recept, speciaal doordat de korstplak gekaramelliseerd is. Je spuit ‘m op met slagroom, decoreert ‘m af en klaar. Zo’n gebakje kan heel simpel in het dagelijkse...

Feiten en fabels - Deel uw kennis van de ambachtelijke bakkerij

Feiten en fabels - Deel uw kennis van de ambachtelijke bakkerij

Gluten zijn granen, van koolhydraten word je dik en hoe donkerder het brood, hoe gezonder het is. Er zijn heel wat fabels over brood en banket in omloop. Stichting Ambachtelijke Bakkerij presenteert feiten én fabels om onwetendheid bij consumenten en winkelmedewerkers weg te nemen. Deel ze in de winkel, via social media of uw eigen website! Tekst en...

Ieder gebak een eigen uitstraling met Prima Blanca Max

Ieder gebak een eigen uitstraling met Prima Blanca Max

René Lubach werkt al 33 jaar voor Echte Bakker Steehouder in Vianen. Hij is verantwoordelijk voor het gebak. Daarin is het zaak telkens te vernieuwen, om de klanten te kunnen blijven verrassen. De Prima Blanca Max, slagroom van Debic, helpt hem daarbij. “Dit is een hele fijne slagroom om mee te werken. Dankzij de vernieuwde afspuit- en decoratietechnieken...

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Wat ga je doen?Als operator productie draag je zorg voor de producten die worden bereidt in deze bakkerij. We zijn per direct op zoek naar een ervaren bakker/ operator...

Leerling BBL Artisanaal

Leerling BBL Artisanaal

Wat ga je doen?Gaat er voor jou niets boven de geur van pasgebakken brood? Voor de artisanale bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een leerling BBL. Dagelijks...

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Wat ga je doen?Heb jij altijd al heerlijke brood- en banketproducten willen verkopen? Dan is dit je kans! Een ambachtelijke bakkerij, met meerdere winkels in de...