Recept mangotaart

FC foto mango_Debic

FC-foto-mango_Debic-300x225 Met de slagroom van Debic kunnen bakkers een breed scala aan producten met vrij weinig extra inspanning maken, zoals mangotaart. Patisserie-adviseur Dré Eversteijn: "Die bestaat uit alleen mangopuree, gelatine, suiker en slagroom. Meer heb je niet nodig. Door de mangopuree te vervangen door andere soorten fruit kun je een breed assortiment creëren."

Hieronder het recept voor 12 mangotaarten van 16 cm doorsnede.

Ingrediënten

Mango mouse

  • 1500 gram mango puree diepvries
  • 500 gram passie puree diepvries
  • 400 gram suiker
  • 46 gram gelatine poeder
  • 230 gram koud water
  • 2500 gram Debic slagroom zonder suiker (LH)
  • 660 gram passie puree smelten en aan de kook brengen, suiker toevoegen en oplossen.
  • 1500 gram mango puree in blokjes snijden en bevroren houden.

Bereidingswijze

Mango mouse

  • Gelatine wellen.
  • Als de passie puree kookt de gelatine oplossen, de mango puree in blokjes doormengen en de puree glad mengen.
  • De Debic slagroom zonder suiker (LH) opslaan tot yoghurt dikte, puree toevoegen en doormengen.

Ingrediënten

Biscuit

  • 1250 gram eieren
  • 625 gram suiker
  • 37 gram citroen
  • 1250 gram patentbloem
  • 250 gram Debic Cake Gold boter

Bereidingswijze

Biscuit

  • Eieren met de suiker en citroen verwarmen en opdraaien tot de suiker is opgelost.
  • Verder opdraaien tot luchtig en koud.
  • Patentbloem ondermengen.
  • Boter smelten en doormengen.
  • In 14 cm ringen storten met bakpapier tegen de rand.
  • Afbakken op 180 graden voor 45 min.
  • Afkoelen en in drieën snijden, verwerken in de mangotaart.

Ingrediënten

Gekleurde gelei

  • 900 gram water
  • 1800 gram suiker
  • 1800 gram glucose
  • 1200 gram gecondenseerde melk
  • 1800 gram witte chocolade
  • 120 gram gelatine
  • 760 gram koud water
  • 8 gram witte kleurpoeder
  • 10 gram gele kleurpoeder

Bereidingswijze

Gekleurde gelei

  • 900 gram water met suiker, glucose en gecondenseerde melk aan de kook brengen.
  • Gelatine poeder en koud water mengen en laten wellen.
  • Als deze kookt gelijk van het vuur halen, gelatine oplossen, gecondenseerde melk doormengen en chocolade oplossen.
  • Kleurpoeders doormengen met staafmixer.
  • Verwerken bij 27 graden.

Lees alles over de room van Debic in ons dossier Room!

Lees ook
Amaretto-crèmegebakje met Debic Crème boter

Amaretto-crèmegebakje met Debic Crème boter

De juiste boter kiezen, als banketbakker weet je hoe belangrijk dat is. Met Debic Crème boter haal je het perfecte product in huis. Lekker gebak, heerlijke koekjes en de smeuïgste botercrème om je creaties af te werken: Debic Crème boter zorgt keer op keer voor een perfect eindresultaat! En dankzij het extra lage smeltpunt (26 – 28 °C) krijg je een...

Zuivel – de stand van zaken

Zuivel – de stand van zaken

De bijeenkomsten van het Genootschap voor de bakkerij stonden dit jaar in het teken van Grip op grondstoffen. Na graan en suiker was deze keer zuivel aan de beurt. “Van één product is de prijs nauwelijks te voorspellen en dat is boter.” Geen betere plek om over (de toekomst van) zuivel te praten dan tussen de koeien. Gastheer...

Debic Crème boter voor het fijnste banketgebak

Debic Crème boter voor het fijnste banketgebak

Doordat de botersmaak in Debic Crème boter sneller vrijkomt krijg je een rijkere botersensatie. Ideaal dus voor de bereiding van botercrème, luchtige vullingen, beslagen of spuitdegen. Dankzij zijn optimale plasticiteit is Debic Crème boter bovendien makkelijk te mengen tot een homogene, gladde massa.

Flexmedewerker inpak

Flexmedewerker inpak

Wat ga je doen?Wij zijn per direct opzoek naar een flexmedewerker inpak voor deze centrale bakkerij. De volgende twee diensten wissel je om de week af: Vrijdagavond...

Broodbakker in de 3 ploegen

Broodbakker in de 3 ploegen

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van brood. Je zal in een team van 3 a 4 bakkers per ploeg, kleinbrood,...

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...