Het bewustzijn rondom plantaardige voedingsmiddelen groeit. Ze zouden voordelen hebben voor onze gezondheid en helpen bovendien om onze footprint op de aarde te verkleinen. Plantaardige patisserie heeft daarom veel potentie. 

Als banketbakker of patissier weet je als geen ander dat je ingrediënten van invloed zijn op de smaak van je product, maar zeker ook op de textuur. Plantaardige alternatieven hebben andere eigenschappen dan klassieke ingrediënten. Daarom is het belangrijk om deze alternatieven eerst goed uit te testen. Controleer bij het aanbieden van vegan producten zorgvuldig of al je ingrediënten inderdaad plantaardig zijn.

Debic Dre Eversteijn

Smaak

Eén ding staat buiten kijf: smaak is en blijft prioriteit nummer één als het om patisserie gaat. Plantaardige toppings hebben meestal een ander smaakprofiel dan room, omdat room gebaseerd is op melkvet. De juiste smaaktoevoegingen zorgen ervoor dat je een klassieke bereiding kunt nabootsen. Lukt dat niet, kies dan juist voor iets nieuws. Zo blijven je klanten niet vergelijken, maar laten ze zich juist verrassen. Vergeet niet een extra bite toe te voegen aan je vegan creaties: net als bij klassieke bereidingen wordt dit erg door consumenten gewaardeerd. En natuurlijk wil het oog ook wat. Zorg voor een fantastische uitstraling van je vegan assortiment, zodat het aantrekkelijk oogt in je vitrine en gedeeld zal worden op sociale media.

Debic_Duo_VeganTop

Tips
• Begin eenvoudig.
• Gebak dat plantaardig is bevat geen lactose en kan daarom ook verkocht worden als lactosevrij gebak.
• Leg de nadruk niet op het feit dat er geen zuivel in het product is verwerkt, maar benoem juist wat er wel in zit en wat het product zijn rijke smaak geeft. 
• Heb je in het begin minder doorloop in je plantaardige assortiment? Verkoop dit dan vanuit de vriezer (Debic Vegantop is diepvriesbestendig).
• Door in te spelen op een groeimarkt houd je niet alleen je klanten tevreden, maar kan je ook meer omzet genereren. 

Geloof in je aanbod!

Belangrijk voor het succes van een veganistisch aanbod in jouw banketbakkerij of patisserie: je moet er zelf achter staan. Geloof in wat je maakt en aanbiedt! Als jij er niet enthousiast over bent, zal de klant er ook niet warm voor lopen. Heb je vragen over ingrediënten, producten, bereidingswijzen of recepten? Neem dan contact op met Debic. Onze culinaire adviseurs helpen je graag met tips, demo’s en andere ondersteuning om van je plantaardige aanbod een smakelijk succes te maken. Ga het maken, luister naar de reacties van je klanten en ervaar of het ook voor jou kan werken! 

20230112_Debic_Duo_VeganTop_Creaties1638_TIF

Debic Vegantop
Debic maakt al meer dan honderd jaar roomproducten. Maar wanneer de markt vraagt om veganistische alternatieven, staat Debic met haar kennis en expertise klaar om mee te denken over een volwaardige aanvulling op haar assortiment. Dat heeft geresulteerd in Debic Vegantop: een volledig plantaardige topping, die kan worden gebruikt om op te kloppen of te decoreren. Debic Vegantop is dooi- en vriesstabiel, combineert uitstekende opklopprestaties met een subtiele, neutrale smaak en is geschikt voor alle patisserie- en gebakstoepassingen.

Altijd op de hoogte blijven?