Alles over Bakkersvak in vierde Bakkersvak Journaal

Bakkersvak Jounaal 4

Bakkersvak en Bakkers in bedrijf brengen samen het Bakkersvak Journaal uit met alle nieuwtjes rondom Bakkersvak 2018. De vierde editie staat nu online. In deze editie: cookie dough proeven bij Van der Pol, Bake for Life en Bakery Nexus naar Oeganda, Bakkerij Martens over Debic Crème Pâtissière, Hiljo en Hidde over kurkuma en hazelnootspijs en natuurlijk alle praktische informatie die je nodig hebt. Kortom: lees het Bakkersvak Journaal en kom naar de beurs.

Het is bijna zover: komende zondag en maandag 4 en 5 maart opent Bakkersvak 2018 de deuren. Evenementenhal Gorinchem staat die twee dagen helemaal in het teken van inspiratie voor ambachtelijke (banket)bakkers, patissiers, chocolatiers, horecaprofessionals, cateraars en ijsbereiders. Het omvangrijke programma van Bakkersvak bestaat naast productdemonstraties van het BoulangerieTeam onder meer uit masterclasses van het Nederlands Patisserie Team, de Dutch Pastry Award (vakwedstrijd op het hoogste patisserieniveau), tips & tricks van Bakery Institute, live productbeoordelingen door het Nederlands Bakkerij Centrum, voorrondes van de Gelato Festival Challenge en verschillende ijsdemonstraties.

Kijk hier voor de precieze tijden van de wedstrijden en demonstraties.

Cookie dough proeven

Van der Pol staat bekend om zijn gelamineerde degen: croissant- en bladerdeeg. Het bedrijf werd opgericht in 1885 en mag zich hofleverancier noemen. Naast croissant- en bladerdeeg heeft Van der Pol ook geportioneerde degen, zoals koekjes en wafels, beslagen en custom-made degen. Daarbij heeft Van der Pol ook Cookie Dough Chunks, een product dat extra aandacht krijgt tijdens de Bakkers- en IJsvak. De liefhebber kan ze komen proeven.

Bananenbrood voor Oeganda

Bakery Nexus reist begin 2019 af naar Oeganda. Een unieke kans om met eigen ogen het werk van Bake for Life te zien en daarnaast de bakkerijen in het land te bezoeken. De club young professionals uit de bakkerij vertrekt bij voorkeur niet met lege handen uit Nederland en levert graag een bijdrage aan het werk van Bake for Life. Bakery Nexus daagt elke ambachtelijke bakker in Nederland daarom uit om de komende periode bananenbrood te verkopen.

Bijzondere smaakmakers

Meester Boulanger Hiljo Hillebrand en patissier Hidde de Brabander geven tijdens Bakkersvak demonstraties bij Royal Steensma. Hiljo inspireert bezoekers met een bakje van brooddeeg met kurkuma, dat hij vult met een gebakken eitje en ham of spek om het daarna nogmaals af te bakken. Hidde presenteert de mogelijkheden van hazelnootspijs. “Spijs is een heel interessante smaakmaker.”

Geen rommel

Limburgse bakkers kunnen natuurlijk niet zonder vlaaien in hun assortiment. Naast vullingen van kruisbessen, appel, ananas, pruimen, abrikozen en kersen kiest Tim Geven van Bakkerij Martens uit Beek ook voor de opvallende vanillesmaak van Debic Crème Pâtissière. “Een gemakkelijk te verwerken, bakvast product van constante kwaliteit. Dat moet ook, want met rommel kun je niets maken. Alles begint met kwaliteit.”

Na Bakkersvak verschijnt nog één editie van het Bakkersvak Journaal. Presenteert u nieuwe producten of methoden op Bakkersvak 2018? Laat dit weten aan de redactie van Bakkersvak Journaal/Bakkers in bedrijf. Kom langs bij stand G122.

Of neem contact op met de redactie door te mailen naar: info@bakkersinbedrijf.nl

Lees hier de eerste drie edities van het magazine.

Lees ook
Renske Huyben en Hiljo Hillebrand bereiden zich voor op Best of Mondial du Pain

Renske Huyben en Hiljo Hillebrand bereiden zich voor op Best of Mondial du Pain

Vorig jaar behaalden Renske Huyben en Hiljo Hillebrand de vierde plaats tijdens internationale wedstrijd Mondial du Pain in Nantes. Daarmee wonnen ze een ticket voor Best of Mondial du Pain, de finale die volgend jaar begin maart plaatsvindt in Japan. Op dit moment zijn ze volop bezig met de voorbereidingen.

Packaging Innovations gelijktijdig met Empack 2023

Packaging Innovations gelijktijdig met Empack 2023

Packaging Innovations vindt in 2023 gelijktijdig plaats met Empack. Op 5 en 6 april vinden beide verpakkingsbeurzen plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

De ideale opbouw van een compositie

De ideale opbouw van een compositie

Of het nu een amuse, een taart of een bonbon is: ieder gerecht is een compositie die bestaat uit meerdere componenten. Meesterijsbereider en Meesterpatissier Hidde de Brabander gaat in op de vraag wat de ideale opbouw een compositie is.