Bakkers beste kerststol en oliebol krijgen hun prijs

Prijsuitreiking Kerststollencompetitie 2018 - 1e plaats Gommans_2114

Het Echte Bakkersgilde gaat jaarlijks op zoek naar de beste kerststol en de beste oliebollen. Dit jaar bakte Bakker Gommans de beste kerststol, terwijl Jan Toet voor de tweede keer op rij de beste oliebollenbakker was. De afgelopen week kregen beide bakkers de prijs uitgereikt.

De beste kerststol 2018

Bas Gommans was ontzettend blij toen hij hoorde dat hij de eerste prijs voor de beste kerststol kreeg. “Een mooie stol was het of niet?!” riep hij trots naar de jury. De tweede plaats was voor Roy Schepers van Bakkerij Herman Schepers, en Peter Hagedoren belandde op de derde plaats. Alle drie de bakkers kregen hun prijs in hun winkel uit handen van de jury.

Oliebollencompetitie 2018

Echte Bakker Jan Toet maakte volgens de jury de beste oliebollen. “Dat mijn oliebollen als beste beoordeeld worden door twee Meesters Boulanger die toonaangevend zijn in onze branche, dat geeft mij een super gave kick!”, aldus Toet. Willem Steenbergen kreeg de tweede plaats en Martin Nijkamp pakte het brons. Ook zij kregen de afgelopen week een bezoekje van de jury voor de prijsuitreiking.

   

Lees ook
Oliebollenchallenge voor het goede doel

Oliebollenchallenge voor het goede doel

Topchefs Mark Minkman en Sidney Schutte en Brouwhuis De Goede & De Stoute zijn een oliebollenchallenge gestart voor het goede doel. Ze roepen chefs op om mee te doen aan deze challenge. De winnende oliebol wordt 31 december verkocht en de opbrengst gaat naar Stichting Onky Donky, die zich inzet voor kinderen die in hun kind-zijn beperkt worden. “Wij...

Bakker René Vermeij wint kerststollenkeuring Echte Bakkersgilde 2021

Bakker René Vermeij wint kerststollenkeuring Echte Bakkersgilde 2021

René Vermeij, De Echte Bakker uit Kampen bakt beste kerststol van Nederland. Hij kwam als beste uit de jaarlijkse keuring van het Echte Bakkersgilde. “Ik ben superblij met deze uitslag. Ik ga meteen Gerrit bellen want hij is de bakker die in de lead was voor deze stollenkeuring. Verder hebben we het als team gedaan,” reageert René op de winst.

Vroonland wint amandelstavenkeuring Echte Bakkers 2021

Vroonland wint amandelstavenkeuring Echte Bakkers 2021

Vroonland, De Echte Bakker uit Yerseke maakt de beste roomboter amandelstaven. Hij won de landelijke competitie van het Echte Bakkersgilde. De tweede plaats ging naar Van Walderveen en De Korenaar uit Surhuisterveen werd derde.