Bakkers beste kerststol en oliebol krijgen hun prijs

Prijsuitreiking Kerststollencompetitie 2018 - 1e plaats Gommans_2114

Het Echte Bakkersgilde gaat jaarlijks op zoek naar de beste kerststol en de beste oliebollen. Dit jaar bakte Bakker Gommans de beste kerststol, terwijl Jan Toet voor de tweede keer op rij de beste oliebollenbakker was. De afgelopen week kregen beide bakkers de prijs uitgereikt.

De beste kerststol 2018

Bas Gommans was ontzettend blij toen hij hoorde dat hij de eerste prijs voor de beste kerststol kreeg. “Een mooie stol was het of niet?!” riep hij trots naar de jury. De tweede plaats was voor Roy Schepers van Bakkerij Herman Schepers, en Peter Hagedoren belandde op de derde plaats. Alle drie de bakkers kregen hun prijs in hun winkel uit handen van de jury.

Oliebollencompetitie 2018

Echte Bakker Jan Toet maakte volgens de jury de beste oliebollen. “Dat mijn oliebollen als beste beoordeeld worden door twee Meesters Boulanger die toonaangevend zijn in onze branche, dat geeft mij een super gave kick!”, aldus Toet. Willem Steenbergen kreeg de tweede plaats en Martin Nijkamp pakte het brons. Ook zij kregen de afgelopen week een bezoekje van de jury voor de prijsuitreiking.

   

Lees ook
Ambacht staat centraal tijdens vierde editie Dag van de Echte Bakker

Ambacht staat centraal tijdens vierde editie Dag van de Echte Bakker

De Echte Bakkers openden zaterdag 30 oktober hun deuren voor de vierde editie van de Dag van de Echte Bakker. Het ambacht stond deze dag centraal. Bakkers toonden klanten het bakkersambacht en lieten hun producten proeven.

Bas Gommans gaat voor de titel Meester Boulanger

Bas Gommans gaat voor de titel Meester Boulanger

Bas Gommans gaat in mei 2022 examen doen voor de titel Meester Boulanger. Hij traint momenteel hard voor dit examen. Zijn reis naar de meestertitel legt hij online vast op de website www.oprijsmetbakkerbas.nl.

Inschrijving Beko Speculaaskeuring van start

Inschrijving Beko Speculaaskeuring van start

De inschrijvingen voor de jaarlijkse Beko Speculaaskeuring zijn weer van start gegaan. Bakkers en banketbakkers kunnen hun speculaas laten keuren en zo wellicht een kwaliteitscertificaat ontvangen. Deelnemende (banket)bakkers kunnen op 4 en 5 oktober hun speculaas inleveren bij vestigingen van Beko Groothandel in Meppel, Utrecht, Veghel en ’s-Gravenzande....