Werkgevers zwaar teleurgesteld over houding FNV in cao-overleg

logo NBOV en NVB

De onderhandelingen voor een nieuwe CAO Bakkersbedrijf zijn eind januari vastgelopen. De FNV en CNV Vakmensen hebben toen het eindbod van werkgevers voor een goede cao mét loonsverhoging afgewezen.

Formeel overleg

In een ultieme poging om de impasse te doorbreken, zijn partijen uitgenodigd voor een formeel overleg op 11 april. Werkgevers waren van plan een hoger eindbod neer te leggen dat past bij de recente inflatiecijfers en het goede cao-pakket aan arbeidsvoorwaarden verder versterkt.

FNV

De verbazing en teleurstelling was groot toen FNV gisteren verstek liet gaan. Hiermee laat het FNV volgens werkgevers de kans liggen om de lonen collectief daadwerkelijk te verhogen. Deze opstelling van het FNV biedt op korte termijn geen uitzicht op een nieuwe CAO Bakkersbedrijf. Een situatie die werkgevers zeer betreuren omdat de werknemers een nieuwe periode met een duurzame cao verdienen. Maar één ding is zeker! De consument zal deze week gewoon zijn Paasbrood bij zijn ambachtelijke bakker of supermarkt kunnen kopen.

Lees ook
Snoeien doet bloeien

Snoeien doet bloeien

Ieder jaar beginnen er minder studenten in het mbo. Niet alleen in onze branche, maar in het gehele mbo; een trend die door de coronapandemie versneld lijkt te zijn.

NBOV: Bakkers actief bezig met verduurzaming bakkerij

NBOV: Bakkers actief bezig met verduurzaming bakkerij

Verduurzaming is een belangrijk thema. Al was het alleen maar vanwege de stijgende energieprijzen. Ook bakkers zijn hiermee bezig en proberen hun bakkerij te verduurzamen. Dat blijkt uit een flitspeiling van NBOV, waaraan 25 procent van de leden mee deden.

Nieuwe receptuur kan voor uitdagingen zorgen

Nieuwe receptuur kan voor uitdagingen zorgen

Productontwikkeling of het maken van een aangepaste receptuur levert naast mooie nieuwe producten ook wel eens uitdagingen op bij het bepalen van de naam of het geven van de informatie.