Werkgevers zwaar teleurgesteld over houding FNV in cao-overleg

13 april 2017

De onderhandelingen voor een nieuwe CAO Bakkersbedrijf zijn eind januari vastgelopen. De FNV en CNV Vakmensen hebben toen het eindbod van werkgevers voor een goede cao mét loonsverhoging afgewezen.

Formeel overleg

In een ultieme poging om de impasse te doorbreken, zijn partijen uitgenodigd voor een formeel overleg op 11 april. Werkgevers waren van plan een hoger eindbod neer te leggen dat past bij de recente inflatiecijfers en het goede cao-pakket aan arbeidsvoorwaarden verder versterkt.

FNV

De verbazing en teleurstelling was groot toen FNV gisteren verstek liet gaan. Hiermee laat het FNV volgens werkgevers de kans liggen om de lonen collectief daadwerkelijk te verhogen. Deze opstelling van het FNV biedt op korte termijn geen uitzicht op een nieuwe CAO Bakkersbedrijf. Een situatie die werkgevers zeer betreuren omdat de werknemers een nieuwe periode met een duurzame cao verdienen. Maar één ding is zeker! De consument zal deze week gewoon zijn Paasbrood bij zijn ambachtelijke bakker of supermarkt kunnen kopen.

Altijd op de hoogte blijven?