Wat verscheen er afgelopen week in de media over de bakkersbranche?

16 februari 2022 Redactie Bakkers in bedrijf

Ook in de andere media verschijnen regelmatig berichten die interessant zijn voor de bakkersbranche. Bijvoorbeeld reportages bij bakkers, prijswinnaars en ontwikkelingen in de branche. Wat kwamen we de afgelopen week allemaal tegen?

Bakker Paul Berntsen verkoopt bakkerij

Paul Berntsen uit Didam verkoopt zijn bakkerij aan Paul Koenen uit Westervoort en draagt op 1 juni het stokje over. “Ik heb altijd met veel plezier in de bakkerij gewerkt, maar het is ook flink aanpoten. Ik stond voor de keuze: Nog eens 5 jaar doorhobbelen en op de winkel passen of de zaak verkopen? Het is het laatste geworden”, vertelt hij aan De Gelderlander.

Belgische praline wint goud op ISM-beurs

De Cabosse-praline van de Belgische Chocolatier Vandenbulcke uit Kortrijk wint de gouden medaille op de zoetwarenbeurs ISM in Keulen. De praline heeft een unieke vulling van cacaovruchtpulp, het vruchtvlees dat rond cacaobonen zit en anders weggegooid wordt tijdens de oogst. Woordvoerder Nicolas Degryse noemt de prijs een bekroning voor het dagdagelijkse harde werk van het team.

Bakkers bereiden zich voor op Meesterexamen

Op 2, 3 en 4 mei vinden de praktijkexamens plaats voor de titels Meester Boulanger en Meester Patissier. Onder andere bakker Bas Gommans uit Sevenum bereid zich voor op deze proeve van bekwaamheid en sprak daarover met 1Limburg.

Jeugdvakwedstrijden weer van start

Begin februari zijn de regionale Jeugdvakwedstrijden van start gegaan. In vijf regio’s doen studenten mee om de mooiste en beste producten neer te zetten. Alle studenten die regiokampioen worden voldoen aan de kwalificatielimiet om te mogen deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen, die worden gehouden op 20 april.

Banketbakkerij Jan de Groot nagebouwd met LEGO

Christian van der Ven uit Vught ontwierp en bouwde een indrukwekkende LEGO-versie van bakkerij Jan de Groot in Den Bosch. “Het gebouw is een hele uitdaging, zeker met al die versiersel en frutsels. Maar het resultaat mag er zijn”, vertelt hij het Brabants Dagblad. En ook in de LEGO-versie staat er een wachtrij voor de Bossche Bollen.

Beste Bakker van Vlaanderen verkozen

Brood en Banket Geldhof uit Roeselare in België is door Nieuwsblad verkozen tot de Beste Bakker van Vlaanderen. De jury trok twee dagen lang door Vlaanderen om in elke provincie bakkers te beoordelen. De winnende bakker noemt de jury “Een plek waar jong én oud én taarten én wijn hand in hand gaan”.

Altijd op de hoogte blijven?