Jeugdvakwedstrijden weer van start

14 februari 2022 Redactie Bakkers in bedrijf

Op 3 februari zijn de regionale Jeugdvakwedstrijden van start gegaan. Regio Zuid-Oost mocht aftrappen op het Summa college te Eindhoven. Op de website maakte de organisatie de eerste prijswinnaars bekend. 

Stefan van Lieshout (regio vertegenwoordiger regio Zuid-Oost Nederland) vertelt: “Gelukkig heeft de wedstrijd, ondanks de geldende maatregelen, door kunnen gaan en hebben we de producten op een normale manier kunnen beoordelen zodat we toch een eerlijke en leuke wedstrijd hebben mogen organiseren.” Vanwege corona was de prijsuitreiking online te volgen. Een overzicht van de prijswinnaars vind je op de website van Stichting Jeugdvakwedstrijden.

Van de drie scholen uit de regio, het Summa College Eindhoven, het Vista College Heerlen en de Gilde Opleidingen Venlo, deden er meer dan 80 deelnemers mee in verschillende categorieën. Etienne Bekx: “Het is mooi om te zien dat studenten zichzelf blijven uitdagen en prachtige producten ontwikkelen en neerzetten voor deze wedstrijd en dat ook het animo om deel te nemen hoog blijft”. 

Alle studenten die Regiokampioen zijn geworden voldoen aan de kwalificatielimiet om te mogen deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen. De NK worden gehouden op 20 april in Wageningen.  

De volgende Jeugdvakwedstrijden staan gepland op:

  • 15 februari: Regio Noord, Deltion College, Zwolle
  • 22 februari, Regio Zuidwest, Curio, Breda
  • 15 maart, Regio Oost, Rijn IJssel College, Wageningen
  • 16 maart, Regio West, Zadkine, Rotterdam

Altijd op de hoogte blijven?