Posthuma en René Vermeij winnaars Desem Award

Bijeenkomst_Desem_Award (5)

Wageningen - Posthuma, De Echte Bakker met winkels in Wommels, Sneek, Bolsward en Scharnegoutum heeft de Desem Award gewonnen in de categorie Ongevuld desembrood. In de categorie Gevuld desembrood ging de Award naar René Vermeij, De Echte Bakker uit Kampen.

Strijd om Desem Award

De strijd om de Desem Award werd gehouden tijdens twee desembijeenkomsten, georganiseerd voor Echte Bakkers door het Gilde in samenwerking met GildePartner Puratos. Tijdens deze bijeenkomsten in Zevenbergen en Hoogeveen volgden de deelnemers een inspirerende sessie Brood en Wijn van Karl de Smedt, desemspecialist van Puratos St. Vith en kregen ze tools aangereikt om de kwaliteit van desembrood te verbeteren. Tegelijkertijd werden de ingezonden desembroden gekeurd door de vakjury namelijk Marco van Scheijndel, technisch adviseur van desemspecialist Puratos en Daan Hesseling, lid van het BoulangerieTeam, beiden autoriteit op het gebied van desembrood.

Prijzen

De tweede prijs in de categorie Ongevuld desembrood is gegaan naar Visser, De Echte Bakker uit Amsterdam en de derde prijs is voor Bakkerij Haafs uit Haren (Gr.). In de categorie Gevuld desembrood werd de tweede plaats gedeeld door Kees van der Woerd, De Echte Bakker uit Doorn en Posthuma, De Echte Bakker uit Wommels.

Durf te bakken

De vakjury spreekt van een goed niveau van de inzendingen. Van Scheijndel: “De spekkigheid van het kruim is goed aanwezig bij de meeste broden en ook proefden we verrassende smaakcombinaties bij de gevulde broden.” Hesseling geeft een algemene tip mee aan de deelnemers: “Durf te bakken, desembrood bevat meer water en daardoor kan het een hogere baktemperatuur hebben.” Naast de beoordeling van de vakjury ontvingen de bakkers ook een rapport van de consumentenjury.

Prijsuitreiking

De prijzen worden de komende week uitgereikt aan de winnaars in hun eigen winkels door Bart van Gelder, Sales Manager Ambacht van Puratos en Ron Brinkhuis, Marketing Adviseur Buitendienst van het Gilde.

Lees ook
Puratos viert een eeuw van innovatie

Puratos viert een eeuw van innovatie

Puratos, producent van bakkerij-, patisserie- en chocoladeproducten viert zijn 100e verjaardag. Om te onderstrepen dat Puratos al een eeuw lang inzet op innovatie, opent het bedrijf dit jaar drie nieuwe innovatiecentra op drie continenten.

Nieuw Warenwetbesluit Meel en brood

Nieuw Warenwetbesluit Meel en brood

Op 1 juli 2020 treedt het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood in werking. De wet kwam tot stand op initiatief van de NVB, NBOV en Nebafa om consumenten meer duidelijkheid over broodsoorten te geven. De nieuwe regels hebben een overgangstermijn van twee jaar. Dat betekent dat bakkers tot uiterlijk 1 juli 2022 de tijd hebben om aan deze verplichting...

Bas Gommans wint Beste Echte Bakker en Beste Winkel 2020

Bas Gommans wint Beste Echte Bakker en Beste Winkel 2020

Echte Bakker Bas Gommans schrijft geschiedenis. Hij won tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het Echte Bakkersgilde zowel Beste Echte Bakker én Beste Winkel. "Nog nooit eerder gingen de Gouden Schieter voor Beste Echte Bakker én Beste Winkel naar dezelfde bakker", aldus de organisatie.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...