Posthuma en René Vermeij winnaars Desem Award

27 mei 2016

Wageningen - Posthuma, De Echte Bakker met winkels in Wommels, Sneek, Bolsward en Scharnegoutum heeft de Desem Award gewonnen in de categorie Ongevuld desembrood. In de categorie Gevuld desembrood ging de Award naar René Vermeij, De Echte Bakker uit Kampen.

Strijd om Desem Award

De strijd om de Desem Award werd gehouden tijdens twee desembijeenkomsten, georganiseerd voor Echte Bakkers door het Gilde in samenwerking met GildePartner Puratos. Tijdens deze bijeenkomsten in Zevenbergen en Hoogeveen volgden de deelnemers een inspirerende sessie Brood en Wijn van Karl de Smedt, desemspecialist van Puratos St. Vith en kregen ze tools aangereikt om de kwaliteit van desembrood te verbeteren. Tegelijkertijd werden de ingezonden desembroden gekeurd door de vakjury namelijk Marco van Scheijndel, technisch adviseur van desemspecialist Puratos en Daan Hesseling, lid van het BoulangerieTeam, beiden autoriteit op het gebied van desembrood.

Prijzen

De tweede prijs in de categorie Ongevuld desembrood is gegaan naar Visser, De Echte Bakker uit Amsterdam en de derde prijs is voor Bakkerij Haafs uit Haren (Gr.). In de categorie Gevuld desembrood werd de tweede plaats gedeeld door Kees van der Woerd, De Echte Bakker uit Doorn en Posthuma, De Echte Bakker uit Wommels.

Durf te bakken

De vakjury spreekt van een goed niveau van de inzendingen. Van Scheijndel: “De spekkigheid van het kruim is goed aanwezig bij de meeste broden en ook proefden we verrassende smaakcombinaties bij de gevulde broden.” Hesseling geeft een algemene tip mee aan de deelnemers: “Durf te bakken, desembrood bevat meer water en daardoor kan het een hogere baktemperatuur hebben.” Naast de beoordeling van de vakjury ontvingen de bakkers ook een rapport van de consumentenjury.

Prijsuitreiking

De prijzen worden de komende week uitgereikt aan de winnaars in hun eigen winkels door Bart van Gelder, Sales Manager Ambacht van Puratos en Ron Brinkhuis, Marketing Adviseur Buitendienst van het Gilde.

Altijd op de hoogte blijven?