Posthuma en René Vermeij winnaars Desem Award

Bijeenkomst_Desem_Award (5)

Wageningen - Posthuma, De Echte Bakker met winkels in Wommels, Sneek, Bolsward en Scharnegoutum heeft de Desem Award gewonnen in de categorie Ongevuld desembrood. In de categorie Gevuld desembrood ging de Award naar René Vermeij, De Echte Bakker uit Kampen.

Strijd om Desem Award

De strijd om de Desem Award werd gehouden tijdens twee desembijeenkomsten, georganiseerd voor Echte Bakkers door het Gilde in samenwerking met GildePartner Puratos. Tijdens deze bijeenkomsten in Zevenbergen en Hoogeveen volgden de deelnemers een inspirerende sessie Brood en Wijn van Karl de Smedt, desemspecialist van Puratos St. Vith en kregen ze tools aangereikt om de kwaliteit van desembrood te verbeteren. Tegelijkertijd werden de ingezonden desembroden gekeurd door de vakjury namelijk Marco van Scheijndel, technisch adviseur van desemspecialist Puratos en Daan Hesseling, lid van het BoulangerieTeam, beiden autoriteit op het gebied van desembrood.

Prijzen

De tweede prijs in de categorie Ongevuld desembrood is gegaan naar Visser, De Echte Bakker uit Amsterdam en de derde prijs is voor Bakkerij Haafs uit Haren (Gr.). In de categorie Gevuld desembrood werd de tweede plaats gedeeld door Kees van der Woerd, De Echte Bakker uit Doorn en Posthuma, De Echte Bakker uit Wommels.

Durf te bakken

De vakjury spreekt van een goed niveau van de inzendingen. Van Scheijndel: “De spekkigheid van het kruim is goed aanwezig bij de meeste broden en ook proefden we verrassende smaakcombinaties bij de gevulde broden.” Hesseling geeft een algemene tip mee aan de deelnemers: “Durf te bakken, desembrood bevat meer water en daardoor kan het een hogere baktemperatuur hebben.” Naast de beoordeling van de vakjury ontvingen de bakkers ook een rapport van de consumentenjury.

Prijsuitreiking

De prijzen worden de komende week uitgereikt aan de winnaars in hun eigen winkels door Bart van Gelder, Sales Manager Ambacht van Puratos en Ron Brinkhuis, Marketing Adviseur Buitendienst van het Gilde.

Lees ook
René Vermeij bakt beste Roomboter Amandelstaaf

René Vermeij bakt beste Roomboter Amandelstaaf

René Vermeij, de Echte Bakker uit Kampen, heeft de eerste prijs gewonnen bij de landelijke Roomboter Amandelstaafkeuring van het Echte Bakkersgilde. Echte Bakker Mol uit Schoorl werd tweede. De derde plaats is voor John Treur uit Oudewater. Keuring De afgelopen weken konden alle Echte Bakkers van Nederland hun Roomboter Amandelstaaf laten keuren. In...

Van der Steen bakt beste Paasbrood Echte Bakkers

Van der Steen bakt beste Paasbrood Echte Bakkers

WAGENINGEN - Van der Steen, De Echte Bakker in Made, is de winnaar van de landelijke Paasbrodencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Een mooie opsteker voor de bakker die zilver haalde bij de Kerststollencompetitie in december. De tweede plaats gaat naar Thijs Koolen, De Echte Bakker in Ell. Steenbergen, De Echte Bakker in Meppel eindigde op de derde...

Van Sallandse akker direct naar de bakker

Van Sallandse akker direct naar de bakker

RAALTE - Bakker Jorink uit Raalte werkt met ingrediënten uit de regio. “Wat van dichtbij komt, is lekker, vertrouwd en duurzaam”, aldus José Jorink. “We zijn ons al jaren bewust van onze verantwoordelijkheid als bakker om samen met regionale boeren en telers op te trekken. Hierdoor kunnen we de leefbaarheid binnen onze eigen streek behouden.” Asperges...

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Wat ga je doen?Als operator productie draag je zorg voor de producten die worden bereidt in deze bakkerij. We zijn per direct op zoek naar een ervaren bakker/ operator...

Leerling BBL Artisanaal

Leerling BBL Artisanaal

Wat ga je doen?Gaat er voor jou niets boven de geur van pasgebakken brood? Voor de artisanale bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een leerling BBL. Dagelijks...

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Wat ga je doen?Heb jij altijd al heerlijke brood- en banketproducten willen verkopen? Dan is dit je kans! Een ambachtelijke bakkerij, met meerdere winkels in de...