Ode aan croissant

voor bericht ode aan croissant bew

De imagocampagne voor brood in Nederland en België is inmiddels al even aan de gang. Na de ode aan het oude sneetje en de ode aan brood door BN’ers, is het nu tijd voor de ode aan de croissant.

De croissant wordt in het zonnetje gezet met een video waarin wordt uitgelegd waar de croissant vandaan komt en waarom hij zijn bekende vorm heeft. Een samenvatting van de video: veel mensen denken dat de croissant afkomstig is uit Frankrijk. Dit is echter niet zo. De legende gaat dat de croissant uit Wenen komt. Er wordt gezegd dat Weners het bekende broodje bakten na een overwinning op Turkije. Op de vlag van Turkije staat een halve maan, daarom heeft het broodje deze vorm gekregen. Vandaag de dag staat het broodje vooral voor lekker ontbijt.

Minder brood

We weten allemaal dat er minder brood wordt gegeten dan vroeger. Veel mensen denken namelijk dat ze gezonder zijn en afvallen als ze minder tot geen brood eten. Toch, als je een gemiddelde consument vraagt of hij/zij brood eet, zegt diegene ja. Brood kan nog steeds op veel sympathie rekenen als lekker, veelzijdig, voedzaam, en onderdeel van een rijke eetcultuur.

Europese Unie

De campagne: ‘Brood. Goed verhaal.’, wordt voor een groot deel gefinancierd door de Europese Unie. Het andere deel wordt betaald door Nederlandse en Belgische brancheorganisaties. De campagne heeft een duur van drie jaar en heeft als doel ervoor te zorgen dat het volume van de broodconsumptie stabiliseert.

&feature=youtu.be

Lees ook
Fransen schrikken van hun brood

Fransen schrikken van hun brood

De Franse consumentenorganisatie 60 Millions de Consommateurs deed een broodtest. Naast hun traditionele baguette hebben ook de Fransen inmiddels ander brood ontdekt, zoals volkoren of meergranen. Wat daar allemaal in zit, zocht 60 Millions uit. Op het etiket kun je het immers niet lezen aangezien brood nog altijd 'los' en dus zonder verpakking en etiket...

Nederlander eet steeds meer brood buitenshuis

Nederlander eet steeds meer brood buitenshuis

In 2018 daalde de totale broodconsumptie in Nederland met minder dan 1 procent. Een verschil met de voorgaande jaren toen deze consumptie een jaarlijkse daling van ongeveer 3 procent liet zien. In een persbericht laat het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) weten 'verheugd' te zijn met deze positieve trend en geeft een verklaring.  In 2018 startten...

Hoe belangrijk zijn vezels?

Hoe belangrijk zijn vezels?

Een volkoren boterham of een ­plakje roggebrood zit boordevol vezels. Maar wat zijn dit nou eigenlijk precies? Stichting Ambachtelijke Bakkerij legt dit uit. Tekst en beeld: Stichting Ambachtelijke Bakkerij Wat zijn voedingsvezels? Een volkoren boterham of een ­plakje roggebrood zitten boordevol voedingsvezels. Maar wat zijn dit nou eigenlijk precies?...

Enthousiaste bakker, Friesland

Enthousiaste bakker, Friesland

Wat ga je doen?Wij zoeken een enthousiaste bakker om dit team te versterken! Je zal in de dagdienst van 06.00-15.00 uur werkzaam zijn. Werkzaamheden: Degen draaien,koekzetten,...

Broodbakker omgeving Zevenaar

Broodbakker omgeving Zevenaar

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Zevenaar zijn we per direct op zoek naar een (zelfstandig werkend) broodbakker. Alle producten...

Teamleider Bakkerij regio Twente

Teamleider Bakkerij regio Twente

Wat ga je doen?Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het effectief inzetten van teamleden, zodat de werkzaamheden efficiënt, veilig en met het maximale...