Nederland pakt twee prijzen tijdens jeugdwedstrijd

jeugdteam Int. wedstrijd Lyon 2017

LYON - Gerrit Huckriede heeft namens Nederland twee prijzen gewonnen tijdens de Internationale competitie voor jonge bakkers. Zijn producten in de categorieën Getoerd gerezen en Brood werden als beste beoordeeld. De tweede Nederlandse kandidaat Maurits van de Greef viel helaas buiten de prijzen. In het eindklassement wist Nederland het podium niet te halen. Zwitserland werd uitgeroepen tot overall winnaar van de wedstrijd die werd gehouden tijdens de vakbeurs Sirha in Lyon.

Zware opdracht

Zowel Gerrit als Maurits waren net op tijd klaar. Meester Boulanger Wietse Schiere trad op als coach en Nederlands jurylid: “Het is pittig om alle producten op goed niveau af te krijgen binnen de vijf uur. Zowel Maurits als Gerrit hebben het maximale eruit gehaald. Er was een goede samenwerking en het is mooi dat dit wordt beloond met twee prijzen!”

Thema liefde

Nederland nam het op tegen gastland Frankrijk, Spanje, Denemarken, Brazilië, Zwitserland, Zweden, Hongarije, en Duitsland. Iedere deelnemer maakte een showtafel met grootbrood, klein brood, brioche, getoerd gerezen, belegde broodjes en een showstuk waarbij het thema ‘liefde’ centraal stond.

Lees ook
Coupe du Monde de la Pâtisserie zet in op verantwoord gebak

Coupe du Monde de la Pâtisserie zet in op verantwoord gebak

Tijdens de Coupe du Monde de la Pâtisserie strijden landenteams om de wereldtitel. Deze tweejaarlijkse wedstrijd slaat een nieuwe weg in. Het nieuwe organisatiecomité wil een meer geëngageerde en verantwoorde invulling van de wedstrijd.

Echte Bakkers tellen hun zegeningen

Echte Bakkers tellen hun zegeningen

"We zijn blij dat Echte Bakkers gemengde bedrijven zijn en dat de bakkers in Nederland open mochten blijven in tegenstelling tot veel andere landen in Europa.” Zo vat Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde, de afgelopen periode samen. “Maar natuurlijk zijn er ook onder de Echte Bakkers bedrijven die het nu heel moeilijk hebben.”

Bakery Institute organiseert masterclass ‘Uitverkoren’

Bakery Institute organiseert masterclass ‘Uitverkoren’

Chefs kiezen steeds vaker voor kwalitatief goed brood. Het mandje wit stokbrood met iets te harde kruidenboter is in de meeste restaurants passé en sinds afgelopen jaar kent Nederland zelfs een broodsommelier. Bakery Institute in Zaandam wil brood definitief op de kaart zetten en biedt chefs in de horeca daarom een tweedaagse Masterclass Boulangerie...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...

Broodbakker omgeving Utrecht

Broodbakker omgeving Utrecht

Wat ga je doen? In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst...

Broodbakker omgeving Zwolle

Broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen? In verband met een vrijgekomen positie zoeken wij een broodbakker voor deze bakkerij. Omdat er ruimte is voor verdere opleiding is jarenlange ervaring...