Nederland pakt twee prijzen tijdens jeugdwedstrijd

jeugdteam Int. wedstrijd Lyon 2017

LYON - Gerrit Huckriede heeft namens Nederland twee prijzen gewonnen tijdens de Internationale competitie voor jonge bakkers. Zijn producten in de categorieën Getoerd gerezen en Brood werden als beste beoordeeld. De tweede Nederlandse kandidaat Maurits van de Greef viel helaas buiten de prijzen. In het eindklassement wist Nederland het podium niet te halen. Zwitserland werd uitgeroepen tot overall winnaar van de wedstrijd die werd gehouden tijdens de vakbeurs Sirha in Lyon.

Zware opdracht

Zowel Gerrit als Maurits waren net op tijd klaar. Meester Boulanger Wietse Schiere trad op als coach en Nederlands jurylid: “Het is pittig om alle producten op goed niveau af te krijgen binnen de vijf uur. Zowel Maurits als Gerrit hebben het maximale eruit gehaald. Er was een goede samenwerking en het is mooi dat dit wordt beloond met twee prijzen!”

Thema liefde

Nederland nam het op tegen gastland Frankrijk, Spanje, Denemarken, Brazilië, Zwitserland, Zweden, Hongarije, en Duitsland. Iedere deelnemer maakte een showtafel met grootbrood, klein brood, brioche, getoerd gerezen, belegde broodjes en een showstuk waarbij het thema ‘liefde’ centraal stond.

Lees ook
Coupe du Monde de la Pâtisserie zet in op verantwoord gebak

Coupe du Monde de la Pâtisserie zet in op verantwoord gebak

Tijdens de Coupe du Monde de la Pâtisserie strijden landenteams om de wereldtitel. Deze tweejaarlijkse wedstrijd slaat een nieuwe weg in. Het nieuwe organisatiecomité wil een meer geëngageerde en verantwoorde invulling van de wedstrijd.

Echte Bakkers tellen hun zegeningen

Echte Bakkers tellen hun zegeningen

"We zijn blij dat Echte Bakkers gemengde bedrijven zijn en dat de bakkers in Nederland open mochten blijven in tegenstelling tot veel andere landen in Europa.” Zo vat Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde, de afgelopen periode samen. “Maar natuurlijk zijn er ook onder de Echte Bakkers bedrijven die het nu heel moeilijk hebben.”

Bakery Institute organiseert masterclass ‘Uitverkoren’

Bakery Institute organiseert masterclass ‘Uitverkoren’

Chefs kiezen steeds vaker voor kwalitatief goed brood. Het mandje wit stokbrood met iets te harde kruidenboter is in de meeste restaurants passé en sinds afgelopen jaar kent Nederland zelfs een broodsommelier. Bakery Institute in Zaandam wil brood definitief op de kaart zetten en biedt chefs in de horeca daarom een tweedaagse Masterclass Boulangerie...

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn werk je met een vast team aan 1 lijn, je wisselt handwerk af met machinaal. En bent met het gehele proces bezig...

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Wat ga je doen?Vanwege de groei van ons bedrijf zijn we op zoek naar een parttime of fulltime industriele banketbakker. Als je parttime wilt werken, dan wordt je...

Allround ambachtelijk broodbakker te Rotterdam

Allround ambachtelijk broodbakker te Rotterdam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie zullen de werkzaamheden bestaan uit allround productie binnen de bakkerij. Je zal je bezig houden met zowel groot als kleinbrood....