Nederland pakt twee prijzen tijdens jeugdwedstrijd

27 januari 2017

LYON - Gerrit Huckriede heeft namens Nederland twee prijzen gewonnen tijdens de Internationale competitie voor jonge bakkers. Zijn producten in de categorieën Getoerd gerezen en Brood werden als beste beoordeeld. De tweede Nederlandse kandidaat Maurits van de Greef viel helaas buiten de prijzen. In het eindklassement wist Nederland het podium niet te halen. Zwitserland werd uitgeroepen tot overall winnaar van de wedstrijd die werd gehouden tijdens de vakbeurs Sirha in Lyon.

Zware opdracht

Zowel Gerrit als Maurits waren net op tijd klaar. Meester Boulanger Wietse Schiere trad op als coach en Nederlands jurylid: “Het is pittig om alle producten op goed niveau af te krijgen binnen de vijf uur. Zowel Maurits als Gerrit hebben het maximale eruit gehaald. Er was een goede samenwerking en het is mooi dat dit wordt beloond met twee prijzen!”

Thema liefde

Nederland nam het op tegen gastland Frankrijk, Spanje, Denemarken, Brazilië, Zwitserland, Zweden, Hongarije, en Duitsland. Iedere deelnemer maakte een showtafel met grootbrood, klein brood, brioche, getoerd gerezen, belegde broodjes en een showstuk waarbij het thema ‘liefde’ centraal stond.

Altijd op de hoogte blijven?