Nederland pakt twee prijzen tijdens jeugdwedstrijd

jeugdteam Int. wedstrijd Lyon 2017

LYON - Gerrit Huckriede heeft namens Nederland twee prijzen gewonnen tijdens de Internationale competitie voor jonge bakkers. Zijn producten in de categorieën Getoerd gerezen en Brood werden als beste beoordeeld. De tweede Nederlandse kandidaat Maurits van de Greef viel helaas buiten de prijzen. In het eindklassement wist Nederland het podium niet te halen. Zwitserland werd uitgeroepen tot overall winnaar van de wedstrijd die werd gehouden tijdens de vakbeurs Sirha in Lyon.

Zware opdracht

Zowel Gerrit als Maurits waren net op tijd klaar. Meester Boulanger Wietse Schiere trad op als coach en Nederlands jurylid: “Het is pittig om alle producten op goed niveau af te krijgen binnen de vijf uur. Zowel Maurits als Gerrit hebben het maximale eruit gehaald. Er was een goede samenwerking en het is mooi dat dit wordt beloond met twee prijzen!”

Thema liefde

Nederland nam het op tegen gastland Frankrijk, Spanje, Denemarken, Brazilië, Zwitserland, Zweden, Hongarije, en Duitsland. Iedere deelnemer maakte een showtafel met grootbrood, klein brood, brioche, getoerd gerezen, belegde broodjes en een showstuk waarbij het thema ‘liefde’ centraal stond.

Lees ook
Dossche Mills Meneba gaat de bakker nog meer ondersteunen

Dossche Mills Meneba gaat de bakker nog meer ondersteunen

Precies een jaar geleden vertelde Kristof Dossche over de plannen met Dossche Mills Meneba. Het smeden van één bedrijf met drie productielocaties verliep afgelopen jaar naar wens. Inmiddels is de blik weer meer op de toekomst gericht. “Wij zijn ervan overtuigd dat de ambachtelijke bakker zich kan onderscheiden.”

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Peters ouders Maarten en Elly van Helden startten banketbakkersbedrijf Van Helden in 1961, in de dijkwoning waar de bakkerij nog altijd is gevestigd. In 2000 nam Peter het bedrijf in het Zuid-Hollandse Middelharnis over, samen met zijn vrouw Selma. Het werd het begin van een groot aantal veranderingen.

Drie tips voor monstername bij zoutbepaling

Drie tips voor monstername bij zoutbepaling

Sinds 2009 spreekt de bakkerijsector over de vermindering van zout in brood. Vorig jaar is ook de brooddefinitie aangepast, waardoor meer broodsoorten onder die definitie vallen. De zoutnorm blijft hoe dan ook een belangrijk punt. NBOV geeft drie tips voor monstername bij zoutbepaling.

Bakker/ operator productie omgeving Bunschoten

Bakker/ operator productie omgeving Bunschoten

Wat ga je doen?Als bakker/ operator productie, 3 ploegen, weet jij in de bakkerij als geen ander de juiste ingrediënten te mengen voor het perfecte deeg. Je...

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving van Den Haag

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving van Den Haag

Wat ga je doen?Voor onze klant in Den Haag zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker. Je komt te werken op de banketafdeling. De werkzaamheden...

Banketbakker industrie omgeving Arnhem

Banketbakker industrie omgeving Arnhem

Wat ga je doen?Na een gedegen inwerkperiode op de diverse lijnen productsoorten weet je precies hoe de verschillende processen lopen binnen de banketbakkerij. Het...