Japan wint de Pastry World Cup 2023 op Sirha Lyon

Japan winnaar World Pastry Cup 2023

Zaterdag 21 januari heeft Japan de 18e editie van de Pastry World Cup gewonnen tijdens Sirha Lyon. Frankrijk kreeg de tweede podiumplek en Italië eindigde op de derde plaats.

In totaal deden er 17 teams mee aan de wedstrijd, die in 10 uur tijd 42 desserts en 3 showstukken moesten maken rond het thema klimaatverandering. Het team van Japan, bestaande uit Moe Takashi, Naritoshi Suzuka en Yusaku Shibata, voerde deze opdrachten volgens de jury het beste uit en won daarmee voor het eerst sinds 16 jaar geleden weer de Pastry World Cup.

Frankrijk werd in de editie van 2021 derde en staat dit jaar met de tweede plek opnieuw op het podium. Italië won de Pastry World Cup al drie keer, en werd dit jaar derde. Dit was het eerste jaar dat een vrouw (ijsbereider Martina Brachetti) deelnam in het Italiaanse team.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Maleisië wint Aziatische Pastry Cup

Maleisië wint Aziatische Pastry Cup

Maleisië wint de Aziatische selectie voor de World Pastry Cup en kwalificeert zich daarmee voor het wereldkampioenschap tijdens Sirha Lyon in Frankrijk. Ook Zuid-Korea, Chinees Taipei en Singapore kwalificeren zich voor de finale.

Ruim 25.000 bezoekers op Europain 2022

Ruim 25.000 bezoekers op Europain 2022

Zo’n 25.000 mensen bezochten dit jaar de 24e editie van de vakbeurs Sirha Europain. Ook waren er 300 exposanten aanwezig. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement.

Nederlands team 2e bij Coupe du Monde de la Boulangerie

Nederlands team 2e bij Coupe du Monde de la Boulangerie

Nederland wint de tweede prijs tijdens de Coupe du Monde de la Boulangerie in Parijs tijdens Sirha Europain 2022. Topfavoriet Taiwan (onder de naam Chinese Taipei) gaat er zoals verwacht met eerste prijs vandoor, Noorwegen bezet de derde plaats op het podium. Bas Goossen, Gerrit Huckriede en Roy Schepers kunnen hun geluk niet op. “Deze prijs voelt voor...