Maleisië wint Aziatische Pastry Cup

27 oktober 2022 Redactie Bakkers in bedrijf

Maleisië wint de Aziatische selectie voor de World Pastry Cup en kwalificeert zich daarmee voor het wereldkampioenschap tijdens Sirha Lyon in Frankrijk. Ook Zuid-Korea, Chinees Taipei en Singapore kwalificeren zich voor de finale.

Tijdens de Aziatische Pastry Cup in Singapore op woensdag 26 oktober namen de 6 teams uit Zuid-Korea, India, Japan, Maleisië, Singapore en Chinees Taipei het tegen elkaar op. Ze kregen vijf uur de tijd voor het maken van hun producten onder de ogen van de vakjury. Het team uit Zuid-Korea werd tweede en Chinees Taipei behaalde de derde plaats. Het gastland Singapore eindigde op de 4e plaats en wint daarmee ook een plaats in de Grand Finale in Lyon.

Japan was eerder al gekwalificeerd voor de Grand Finale dankzij de tweede plaats die het team behaalde tijdens de laatste editie van de Pastry World Cup. Daarnaast kende de wedstrijdorganisatie bij uitzondering een Wild Card toe aan de Filippijnen, die niet konden deelnemen aan de Aziatische Pastry Cup.

De Grande Finale van de Pastry World Cup vindt plaats op 20 en 21 januari 2023 tijdens Sirha Lyon, waar de 20 beste teams het tegen elkaar opnemen.

Altijd op de hoogte blijven?