NBA organiseert online training voor leidinggevenden

Online training_pixabay

Foto: Pixabay

Vanwege de coronacrisis blijft live trainen voorlopig nog even lastig. Daarom gaat de Nationale Bakkerij Academie (NBA) gewoon door met de online trainingen. Voor leidinggevenden in zowel de industriële als ambachtelijke bakkerijen heeft de opleider twee nieuwe online trainingen ontwikkeld. Dit zijn 'Een kort lontje - en dan?' en 'Van Feedback naar feed forward'.

De eerste training 'Een kort lontje - en dan?' gaat over het omgaan met een medewerker met een kort lontje.  Niet iedereen kan elke dag het zonnetje in huis zijn en af en toe heb je als leidinggevende te maken met een medewerker die wel een erg kort lontje heeft. Dit is voor deze medewerker niet fijn, maar voor de andere leden van jouw team ook niet. Hoe pak je dit nu aan? Hoe ga je hier als leidinggevende mee om? De training toont hoe je een medewerker kan laten inzien hoe zij of hij reageert, wat het effect hiervan op anderen is en vooral hoe je dit kunt ombuigen.

De tweede training 'Van Feedback naar feed forward' gaat over de ontwikkeling van je medewerkers. Als leidinggevende wil je graag dat je team sterker wordt en dat medewerkers zich ontwikkelen. Maar hoe stimuleer je medewerkers om met hun ontwikkelpunten aan de slag te gaan? Hoe zorg je ervoor dat de nadruk niet ligt op dat wat er de afgelopen maanden niet goed gegaan is, maar op het gewenste en positieve gedrag in de toekomst.

De online trainingen duren anderhalf uur en geven je handvatten om met bovenstaande onderwerpen om te gaan. Er zitten maximaal 10 deelnemers in een training zodat interactie volop mogelijk is. De kosten van de training is € 70,- per deelnemer

Op de website van NBA staat alle informatie over deze trainingen en inschrijfmogelijkheden.

Lees ook
Bedrijfsopvolging & fiscus

Bedrijfsopvolging & fiscus

In de bakkerijsector blijft bedrijfsopvolging een actueel thema, waarover veel bakkers vroeg of laat moeten nadenken. Vaak is opvolging in de familie of door een werknemer een goede optie, waarbij vaak niet de hoofdprijs wordt gevraagd. Om te voorkomen dat de fiscus stelt dat er sprake is van schenking, wordt veelvuldig gebruikgemaakt van de bedrijfsopvolgingsregeling...

We moeten er chocola van zien te maken...

We moeten er chocola van zien te maken...

‘Dat vernieuwde Warenwetbesluit Meel en brood: ik heb geen idee wat ik nu precies moet doen en waar ik zal beginnen.’ Pauline Houtsma, kennisspecialist Hygiëne en wetgeving bij NBC, geeft antwoord.

‘Work hard, rest hard’

‘Work hard, rest hard’

Een spontane ontmoeting op een beurs, met elkaar sparren over een uitdagend vraagstuk of even bijkletsen tijdens een van de Nexus-borrels. Ik mis het zo ontzettend, maar dat is inmiddels een open deur.

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Wat ga je doen?Je zal je bezighouden met de productie van dagverse brood en banketproducten. Zowel groot als kleinbrood wordt in een luxe assortiment aangeboden....

Allround bakker Terschelling

Allround bakker Terschelling

Wat ga je doen?In deze functie zal je allround functie zal je bezig zijn met reguliere bakkerswerkzaamheden op zowel brood als banket gebied. Daarnaast zal je ook...

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Wat ga je doen?Aangekomen op je werk begin je eerst lekker met een verse koffie daarna ga je aan de bak. Je stelt je productielijn in, je weegt de grondstoffen en...