NBA organiseert online training voor leidinggevenden

Online training_pixabay

Foto: Pixabay

Vanwege de coronacrisis blijft live trainen voorlopig nog even lastig. Daarom gaat de Nationale Bakkerij Academie (NBA) gewoon door met de online trainingen. Voor leidinggevenden in zowel de industriële als ambachtelijke bakkerijen heeft de opleider twee nieuwe online trainingen ontwikkeld. Dit zijn 'Een kort lontje - en dan?' en 'Van Feedback naar feed forward'.

De eerste training 'Een kort lontje - en dan?' gaat over het omgaan met een medewerker met een kort lontje.  Niet iedereen kan elke dag het zonnetje in huis zijn en af en toe heb je als leidinggevende te maken met een medewerker die wel een erg kort lontje heeft. Dit is voor deze medewerker niet fijn, maar voor de andere leden van jouw team ook niet. Hoe pak je dit nu aan? Hoe ga je hier als leidinggevende mee om? De training toont hoe je een medewerker kan laten inzien hoe zij of hij reageert, wat het effect hiervan op anderen is en vooral hoe je dit kunt ombuigen.

De tweede training 'Van Feedback naar feed forward' gaat over de ontwikkeling van je medewerkers. Als leidinggevende wil je graag dat je team sterker wordt en dat medewerkers zich ontwikkelen. Maar hoe stimuleer je medewerkers om met hun ontwikkelpunten aan de slag te gaan? Hoe zorg je ervoor dat de nadruk niet ligt op dat wat er de afgelopen maanden niet goed gegaan is, maar op het gewenste en positieve gedrag in de toekomst.

De online trainingen duren anderhalf uur en geven je handvatten om met bovenstaande onderwerpen om te gaan. Er zitten maximaal 10 deelnemers in een training zodat interactie volop mogelijk is. De kosten van de training is € 70,- per deelnemer

Op de website van NBA staat alle informatie over deze trainingen en inschrijfmogelijkheden.

Lees ook
Blijven klanten komen na corona?

Blijven klanten komen na corona?

Het ambacht heeft in coronatijd meer aanloop gehad, met vooral meer jonge klanten. Binnen de in-homemarkt, ofwel thuisconsumptie, is marktaandeel gewonnen ten opzichte van de supermarkt, volgens recente broodcijfers. Blijven die klanten naar de ambachtelijke bakker komen, als zij straks weer volle agenda’s hebben?

‘Als baas moet je weten waar het over gaat’

‘Als baas moet je weten waar het over gaat’

Lucas Gambardella (22) kreeg het bakkersvak met de paplepel ingegoten; zijn moeder Meike Schaling runt in Amsterdam de Franse patisserie Petit Gateau. Lucas volgde zelf ook een bakkersopleiding en werkt nu bij zijn moeder in de zaak. Ondertussen studeert hij door om zijn eigen droom waar te maken: een patisserie in New York.

Energie

Energie

Het thema van dit nummer is ‘ovens en energie’. En waar dat eerste een helder en duidelijk woord is voor belangrijke machines in uw bakkerij, kent het tweede woord verschillende betekenissen. Daarom gaat deze editie van Bakkers in bedrijf deels over slimme keuzes op het gebied van energie(besparing).