Op 28 maart wordt de European Pastry Cup gehouden tijdens Sirha Europain. Drie teams van twee kandidaten en een coach strijden tegen elkaar voor een plaats in de finale tijdens Sirha Lyon in januari 2023.
De teams moeten in vijf uur tijd technische opdrachten uitvoeren, bestaande uit het maken van een fruitdessert, ijslolly’s, een restaurantdessert en twee artistieke stukken van suikerwerk en chocolade. De jury bestaat uit chefs waaronder voorzitter François Perret, banketbakker in het Ritz Paris en World’s Best Restaurant Pastry Chef 2019.
Dit zijn de teams die meedoen aan de European Pastry Cup tijdens Sirha Europain:
Denemarken
Kandidaat Chocolade: Lea Marie Strøbæk - Sweet Valentine (Kopenhagen)
Kandidaat Suikerwerk: Anne Banke - La Glace (Kopenhagen)
Coach: Dennis Nielsen - Dansk Gastronomisk Union (Kopenhagen)
Zweden
Kandidaat Chocolade: Kalle Bengtsson - Konditori Kampanilen (Gothenburg)
Kandidaat Suikerwerk: Fredrik Borgskog - Borgskog (Gothenburg)
Coach: Ted Johansson - Dessert & Choklad (Stockholm)
Verenigd Koninkrijk
Kandidaat Chocolade: Michael Ho Lam Kwan - Hotel Café Royal (Londen)
Kandidaat Suikerwerk: Nicolas Houchet - Le Cordon Bleu London (Londen)
Coach: Denis Dramé - TheTasteLab by Classic Fine Foods (Londen)