Europain in beeld: minder bezoekers, wél tevreden

WP Haton (Medium)

PARIJS – Ruim 63.000 vakgenoten bezochten Europain & Intersuc 2016. Dat is beduidend minder dan in 2014 (bijna 77.000 bezoekers). De aanslagen in Parijs afgelopen najaar zijn daar mede debet aan. De Nederlandse bakkers die zijn geweest, geven over het algemeen aan tevreden te zijn over het beursaanbod, merkt Bakkers in bedrijf. Met name de (winkel)conceptoplossingen die zijn getoond vielen goed. De toonaangevende Europese vakbeurs vond van 6 tot en met 9 februari plaats in Parc des Expositions in Parijs.

Vakwedstrijden

Op de beurs vonden diverse grote vakwedstrijden plaats, met Nederlandse inbreng. Zo behaalde Rianne Kuijntjes goud bij de wedstrijd Young Bakery Hopeful voor aanstormend bakkerstalent. Ze moesten diverse brunchlekkernijen maken voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar. Het BoulangerieTeam met Peter Bienefelt, Hiljo Hillebrand, Niek van Waarde en coach Hans Som wist ondanks de hoge verwachtingen vooraf, het podium tijdens de Coupe du Monde de la Boulangerie niet te halen.

WK

De WK Boulangerie-titel ging naar Zuid-Korea. Tweede werd Taiwan en het brons was voor Frankrijk. Opmerkelijk is dat niet-brood landen uit Azië de hoogste plekken op het WK weten te behalen. Nederland kijkt desondanks tevreden terug op de WK-deelname. Veel ging goed, lessen zijn geleerd. In 2018 hoopt het BoulangerieTeam weer van de partij te zijn. (Lees meer in de beurseditie van Bakkers in bedrijf, verschijning 1 maart.)

Volgende editie

Het WK Suikerkunstwerken was een prooi voor Italië. Maleisië werd tweede, Japan derde. De volgende editie van Europain vindt plaats in 2018, in Parijs.

  • Bekijk hier de hoogtepunten van Europain & Intersuc 2016:
 
Lees ook
Gastvrij Rotterdam verplaatst naar 2021

Gastvrij Rotterdam verplaatst naar 2021

Vanwege de verspreiding van het coronavirus en bijbehorende maatregelen heeft de organisatie van Gastvrij Rotterdam besloten om de achtste editie van de vakbeurs te verplaatsen naar 2021. De vakbeurs stond gepland van 21 t/m 23 september 2020 en vindt nu plaats van 20 t/m 22 september 2021 in Rotterdam Ahoy.

Op pad in Parijs - Van de oudste chocoladewinkel tot instagrammable verpakkingen

Op pad in Parijs - Van de oudste chocoladewinkel tot instagrammable verpakkingen

We mogen in Nederland de deur nog uit voor een wandeling of boodschappen, maar echt lekker shoppen of inspiratie opdoen zit er voorlopig niet in. Laat staan dat je de grens over kunt. En dat terwijl bijvoorbeeld Parijs voor velen in onze branche zo’n inspirerende plek is. Gelukkig gaf de redactie van Bakkers in bedrijf tijdens Europain, afgelopen januari,...

François Brandt werd tien jaar geleden wereldkampioen

François Brandt werd tien jaar geleden wereldkampioen

Woensdag 10 maart 2010 werd François Brandt in Parijs uitgeroepen tot beste broodbakker ter wereld in de categorie sierstukken. Dit tien jarig jubileum laat zijn huidge werkgever het Bakery Institute niet ongemerkt voorbij gaan.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...