Europain in beeld: minder bezoekers, wél tevreden

PARIJS – Ruim 63.000 vakgenoten bezochten Europain & Intersuc 2016. Dat is beduidend minder dan in 2014 (bijna 77.000 bezoekers). De aanslagen in Parijs afgelopen najaar zijn daar mede debet aan. De Nederlandse bakkers die zijn geweest, geven over het algemeen aan tevreden te zijn over het beursaanbod, merkt Bakkers in bedrijf. Met name de (winkel)conceptoplossingen die zijn getoond vielen goed. De toonaangevende Europese vakbeurs vond van 6 tot en met 9 februari plaats in Parc des Expositions in Parijs.

Vakwedstrijden

Op de beurs vonden diverse grote vakwedstrijden plaats, met Nederlandse inbreng. Zo behaalde Rianne Kuijntjes goud bij de wedstrijd Young Bakery Hopeful voor aanstormend bakkerstalent. Ze moesten diverse brunchlekkernijen maken voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar. Het BoulangerieTeam met Peter Bienefelt, Hiljo Hillebrand, Niek van Waarde en coach Hans Som wist ondanks de hoge verwachtingen vooraf, het podium tijdens de Coupe du Monde de la Boulangerie niet te halen.

WK

De WK Boulangerie-titel ging naar Zuid-Korea. Tweede werd Taiwan en het brons was voor Frankrijk. Opmerkelijk is dat niet-brood landen uit Azië de hoogste plekken op het WK weten te behalen. Nederland kijkt desondanks tevreden terug op de WK-deelname. Veel ging goed, lessen zijn geleerd. In 2018 hoopt het BoulangerieTeam weer van de partij te zijn. (Lees meer in de beurseditie van Bakkers in bedrijf, verschijning 1 maart.)

Volgende editie

Het WK Suikerkunstwerken was een prooi voor Italië. Maleisië werd tweede, Japan derde. De volgende editie van Europain vindt plaats in 2018, in Parijs.

  • Bekijk hier de hoogtepunten van Europain & Intersuc 2016:
 
Lees ook
Ruim 25.000 bezoekers op Europain 2022

Ruim 25.000 bezoekers op Europain 2022

Zo’n 25.000 mensen bezochten dit jaar de 24e editie van de vakbeurs Sirha Europain. Ook waren er 300 exposanten aanwezig. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement.

IJs onderdeel Duitse bakkersbeurs südback

IJs onderdeel Duitse bakkersbeurs südback

In Messe Stuttgart vindt van 22 tot en met 25 oktober de Duitse bakkersbeurs südback plaats. Bakkers, patissiers en ijsmakers kunnen hier terecht voor de laatste innovaties op hun vakgebied. Deze editie is ijs een belangrijk onderdeel van de vakbeurs.

Kijk online terug op Sigep 2022

Kijk online terug op Sigep 2022

Was je aanwezig op Sigep en heb je een presentatie of wedstrijd gemist. Of was je niet op de beurs en wil je de beurs toch meemaken? Kijk dan online terug op deze vakbeurs. Sigep vond plaats van 12 tot en met 16 maart in Rimini. Bezoekers vonden hier de laatste trends en nieuwe producten op het gebied van ijs, patisserie, brood, chocolade en koffie....