Europain in beeld: minder bezoekers, wél tevreden

17 februari 2016

PARIJS – Ruim 63.000 vakgenoten bezochten Europain & Intersuc 2016. Dat is beduidend minder dan in 2014 (bijna 77.000 bezoekers). De aanslagen in Parijs afgelopen najaar zijn daar mede debet aan. De Nederlandse bakkers die zijn geweest, geven over het algemeen aan tevreden te zijn over het beursaanbod, merkt Bakkers in bedrijf. Met name de (winkel)conceptoplossingen die zijn getoond vielen goed. De toonaangevende Europese vakbeurs vond van 6 tot en met 9 februari plaats in Parc des Expositions in Parijs.

Vakwedstrijden

Op de beurs vonden diverse grote vakwedstrijden plaats, met Nederlandse inbreng. Zo behaalde Rianne Kuijntjes goud bij de wedstrijd Young Bakery Hopeful voor aanstormend bakkerstalent. Ze moesten diverse brunchlekkernijen maken voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar. Het BoulangerieTeam met Peter Bienefelt, Hiljo Hillebrand, Niek van Waarde en coach Hans Som wist ondanks de hoge verwachtingen vooraf, het podium tijdens de Coupe du Monde de la Boulangerie niet te halen.

WK

De WK Boulangerie-titel ging naar Zuid-Korea. Tweede werd Taiwan en het brons was voor Frankrijk. Opmerkelijk is dat niet-brood landen uit Azië de hoogste plekken op het WK weten te behalen. Nederland kijkt desondanks tevreden terug op de WK-deelname. Veel ging goed, lessen zijn geleerd. In 2018 hoopt het BoulangerieTeam weer van de partij te zijn. (Lees meer in de beurseditie van Bakkers in bedrijf, verschijning 1 maart.)

Volgende editie

Het WK Suikerkunstwerken was een prooi voor Italië. Maleisië werd tweede, Japan derde. De volgende editie van Europain vindt plaats in 2018, in Parijs.

  • Bekijk hier de hoogtepunten van Europain & Intersuc 2016:
 

Altijd op de hoogte blijven?