Joost Snijders wint paasbrodencompetitie

Paasbrodencompetitie 2019_persbericht Echte Bakkers

Joost Snijders, De Echte Bakker met winkels in Stramproy en Thorn, wint dit jaar de landelijke paasbrodencompetitie van het Echte Bakkersgilde. De bakker is er blij mee. "Yes!!!! Wij bakken het beste Paasbrood van Nederland!!!! Supertrots!!!!!" zegt hij op zijn Facebookpagina.

Vorig jaar bereikte de bakker voor het eerst de finaleronde en kreeg toen een eervolle vermelding. Joost Snijders had de winst niet verwacht. Hij heeft behoorlijk gesleuteld aan de receptuur en de werkwijze om het goed te krijgen. “Het is een zoektocht naar de juiste rozijnen. Daar heb ik veel mee getest,” vertelt Joost. En met succes, want hij werd beloond met goud. 

De tweede plaats is voor Bas Gommans. Hij liet deze competitie nog wel eens aan zich voorbij gaan maar als hij meedoet is het om de prijzen. Hij wilde aan de telefoon niet te hard juichen, want hij liep op straat. “Maar dadelijk ga ik los,” laat hij lachend weten. 

De derde plaats gaat naar Thijs Koolen uit Ell. Hij belandde al drie keer op rij op de tweede plaats. “Van de buitenkant vond ik het een prachtig brood, de binnenkant was deze keer net niet goed genoeg voor goud. Jammer, maar ik ben wel tevreden,” aldus Thijs.

De competitie

De afgelopen weken konden alle Echte Bakkers hun paasbrood in het vereiste slofmodel insturen voor deze competitie en dat deden ze massaal. In totaal werden 148 broden gekeurd en beoordeeld. Dertien broden kregen kregen een 8,1 of hoger en deze bakkers plaatsten zich voor de finaleronde.

Voor de finale werden de paasbroden onaangekondigd opgehaald uit de winkels. Deze werden vervolgend gekeurd door door Paul Thomas, technisch adviseur van GildePartner Puratos, Meester Boulanger Hiljo Hillebrand, werkzaam bij GildePartner Royal Steensma en Henri Elders, keurmeester van het Nederlands Bakkerij Centrum.

Veel variëteit

Paasbrodencompetitie 2019_persbericht Echte Bakkers

De keurmeesters zagen de afgelopen weken veel variëteiten aan paasbroden voorbij komen. Hiljo Hillebrand: “We zagen dat er veel gevarieerd wordt met vullingen. Daar leent een paasbrood zich ook heel goed voor. Wel moet gezegd worden dat de kwaliteit van de rozijnen dit seizoen heel kwetsbaar is en dus lastig om ze goed te verwerken in het perfecte brood. Het is een compliment voor de Echte Bakkers die zich echt hebben verbeterd ten opzichte van vorig jaar.” Het percentage 5-sterrenbeoordelingen is gestegen van 9 naar 17%.

Paul Thomas: “Bij alle finalisten is een zeer mooi paasbrood gekocht in de winkel. Allemaal mooi gedecoreerd en goed gebakken. Bij het doorsnijden zagen we wel verschillen. Het brood van Joost Snijders had een zeer onderscheidend uiterlijk en de kruimstructuur was het beste.”

De overige finalisten die een 5-sterrenproduct in hun winkels verkopen zijn De Echte Bakkers:

  • Hagedoren te Hoensbroek
  • Hugen te Arnhem
  • Keurhorst te Apeldoorn
  • Scholtens te Winschoten
  • Sjaak Doeleman te Werkhoven
  • Toet te Apeldoorn
  • Van der Steen te Made
  • Van der Veer te Barneveld
  • Van Meijel te Clinge
  • Van Walderveen te Geldermalsen
Lees ook
Bakkers Pensioenfonds doet mee aan Pensioen3daagse

Bakkers Pensioenfonds doet mee aan Pensioen3daagse

Op 3, 4 en 5 november vindt de tiende editie plaats van de landelijke Pensioen3daagse, een initiatief van platform Wijzer in geldzaken. Veel werkgevers, pensioenaanbieders en pensioenadviseurs vragen deze periode aandacht voor pensioen. Ook het Bakkers Pensioenfonds brengt tijdens de Pensioen3daagse pensioen onder de aandacht van deelnemers.

Nationaal Schoolontbijt 2020 - ‘Een betoverende tijd begint bij een goed ontbijt'

Nationaal Schoolontbijt 2020 - ‘Een betoverende tijd begint bij een goed ontbijt'

Dit jaar vindt de achttiende editie van het Nationaal Schoolontbijt plaats. Bijna een half miljoen kinderen van zo'n 2250 basisscholen ontbijten samen gezond en gezellig in de klas. Het thema van 2020 is: ‘Een betoverende tijd begint met een goed ontbijt’.

Protocol Verantwoord Winkelen aangescherpt

Protocol Verantwoord Winkelen aangescherpt

Na een overleg tussen ministers Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en Wiebes (Economische Zaken en Klimaat), staatssecretaris Keijzer (EZK), de voorzitters van MKB-Nederland en VNO-NCW zijn de Richtlijnen Verantwoord Winkelen ambachtelijke bakkerij aangepast. Daarnaast gelden vanaf 28 oktober ook de Richtlijnen Winkelen en de openbare ruimte. Dat...

Banketbakker in Amsterdam

Banketbakker in Amsterdam

Banketbakkerij Kwekkeboom is voor haar productiebakkerij op zoek naar een zelfstandig werkende ervaren banketbakker.

Semi industrieel bakker omgeving Amsterdam

Semi industrieel bakker omgeving Amsterdam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie (38 uur in wisselende diensten 3 ploegen) werk je zowel met machines als met de hand. De werkzaamheden voer je uit in de...

Filiaalleider bakkerswinkel omgeving Veendam

Filiaalleider bakkerswinkel omgeving Veendam

Wat ga je doen?Je houdt je voornamelijk bezig met: > verkoop van brood en banket > personeelsbeheer > voorraadbeheer/ dagelijkse bestellingen > administratie en...