Joost Snijders wint paasbrodencompetitie

Paasbrodencompetitie 2019_persbericht Echte Bakkers

Joost Snijders, De Echte Bakker met winkels in Stramproy en Thorn, wint dit jaar de landelijke paasbrodencompetitie van het Echte Bakkersgilde. De bakker is er blij mee. "Yes!!!! Wij bakken het beste Paasbrood van Nederland!!!! Supertrots!!!!!" zegt hij op zijn Facebookpagina.

Vorig jaar bereikte de bakker voor het eerst de finaleronde en kreeg toen een eervolle vermelding. Joost Snijders had de winst niet verwacht. Hij heeft behoorlijk gesleuteld aan de receptuur en de werkwijze om het goed te krijgen. “Het is een zoektocht naar de juiste rozijnen. Daar heb ik veel mee getest,” vertelt Joost. En met succes, want hij werd beloond met goud. 

De tweede plaats is voor Bas Gommans. Hij liet deze competitie nog wel eens aan zich voorbij gaan maar als hij meedoet is het om de prijzen. Hij wilde aan de telefoon niet te hard juichen, want hij liep op straat. “Maar dadelijk ga ik los,” laat hij lachend weten. 

De derde plaats gaat naar Thijs Koolen uit Ell. Hij belandde al drie keer op rij op de tweede plaats. “Van de buitenkant vond ik het een prachtig brood, de binnenkant was deze keer net niet goed genoeg voor goud. Jammer, maar ik ben wel tevreden,” aldus Thijs.

De competitie

De afgelopen weken konden alle Echte Bakkers hun paasbrood in het vereiste slofmodel insturen voor deze competitie en dat deden ze massaal. In totaal werden 148 broden gekeurd en beoordeeld. Dertien broden kregen kregen een 8,1 of hoger en deze bakkers plaatsten zich voor de finaleronde.

Voor de finale werden de paasbroden onaangekondigd opgehaald uit de winkels. Deze werden vervolgend gekeurd door door Paul Thomas, technisch adviseur van GildePartner Puratos, Meester Boulanger Hiljo Hillebrand, werkzaam bij GildePartner Royal Steensma en Henri Elders, keurmeester van het Nederlands Bakkerij Centrum.

Veel variëteit

Paasbrodencompetitie 2019_persbericht Echte Bakkers

De keurmeesters zagen de afgelopen weken veel variëteiten aan paasbroden voorbij komen. Hiljo Hillebrand: “We zagen dat er veel gevarieerd wordt met vullingen. Daar leent een paasbrood zich ook heel goed voor. Wel moet gezegd worden dat de kwaliteit van de rozijnen dit seizoen heel kwetsbaar is en dus lastig om ze goed te verwerken in het perfecte brood. Het is een compliment voor de Echte Bakkers die zich echt hebben verbeterd ten opzichte van vorig jaar.” Het percentage 5-sterrenbeoordelingen is gestegen van 9 naar 17%.

Paul Thomas: “Bij alle finalisten is een zeer mooi paasbrood gekocht in de winkel. Allemaal mooi gedecoreerd en goed gebakken. Bij het doorsnijden zagen we wel verschillen. Het brood van Joost Snijders had een zeer onderscheidend uiterlijk en de kruimstructuur was het beste.”

De overige finalisten die een 5-sterrenproduct in hun winkels verkopen zijn De Echte Bakkers:

  • Hagedoren te Hoensbroek
  • Hugen te Arnhem
  • Keurhorst te Apeldoorn
  • Scholtens te Winschoten
  • Sjaak Doeleman te Werkhoven
  • Toet te Apeldoorn
  • Van der Steen te Made
  • Van der Veer te Barneveld
  • Van Meijel te Clinge
  • Van Walderveen te Geldermalsen
Lees ook
Alles over speculaas

Alles over speculaas

Speculaas is van oudsher een soort koek die vooral rondom ons Sinterklaasfeest populair is. De laatste decennia is het echter normaal geworden het hele jaar door speculaas te eten. Speculaas wordt voornamelijk in Nederland en België gemaakt en gegeten.

BackWerk springt in op actuele foodthema's

BackWerk springt in op actuele foodthema's

Gemak en genieten horen volgens het FSIN (FoodService Instituut Nederland) bij de meest actuele thema’s binnen de foodsector. BackWERK wil hier op inspringen en vers en gemak bieden aan mensen die onderweg zijn.

Aantal bedrijven in bakkerijbranche toegenomen

Aantal bedrijven in bakkerijbranche toegenomen

Marktdata bracht vandaag, 12 november, het Marketingrapport Bakkerijbranche 2019 naar buiten, een actueel overzicht van de bakkersbranche. Volgens het rapport is het aantal bakkerijen en vestigingen de afgelopen vijf jaar toegenomen. Met name het aantal kleine bedrijven is toegenomen.

Flexmedewerker inpak

Flexmedewerker inpak

Wat ga je doen?Wij zijn per direct opzoek naar een flexmedewerker inpak voor deze centrale bakkerij. De volgende twee diensten wissel je om de week af: Vrijdagavond...

Broodbakker in de 3 ploegen

Broodbakker in de 3 ploegen

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van brood. Je zal in een team van 3 a 4 bakkers per ploeg, kleinbrood,...

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...