Joost Snijders wint paasbrodencompetitie

Paasbrodencompetitie 2019_persbericht Echte Bakkers

Joost Snijders, De Echte Bakker met winkels in Stramproy en Thorn, wint dit jaar de landelijke paasbrodencompetitie van het Echte Bakkersgilde. De bakker is er blij mee. "Yes!!!! Wij bakken het beste Paasbrood van Nederland!!!! Supertrots!!!!!" zegt hij op zijn Facebookpagina.

Vorig jaar bereikte de bakker voor het eerst de finaleronde en kreeg toen een eervolle vermelding. Joost Snijders had de winst niet verwacht. Hij heeft behoorlijk gesleuteld aan de receptuur en de werkwijze om het goed te krijgen. “Het is een zoektocht naar de juiste rozijnen. Daar heb ik veel mee getest,” vertelt Joost. En met succes, want hij werd beloond met goud. 

De tweede plaats is voor Bas Gommans. Hij liet deze competitie nog wel eens aan zich voorbij gaan maar als hij meedoet is het om de prijzen. Hij wilde aan de telefoon niet te hard juichen, want hij liep op straat. “Maar dadelijk ga ik los,” laat hij lachend weten. 

De derde plaats gaat naar Thijs Koolen uit Ell. Hij belandde al drie keer op rij op de tweede plaats. “Van de buitenkant vond ik het een prachtig brood, de binnenkant was deze keer net niet goed genoeg voor goud. Jammer, maar ik ben wel tevreden,” aldus Thijs.

De competitie

De afgelopen weken konden alle Echte Bakkers hun paasbrood in het vereiste slofmodel insturen voor deze competitie en dat deden ze massaal. In totaal werden 148 broden gekeurd en beoordeeld. Dertien broden kregen kregen een 8,1 of hoger en deze bakkers plaatsten zich voor de finaleronde.

Voor de finale werden de paasbroden onaangekondigd opgehaald uit de winkels. Deze werden vervolgend gekeurd door door Paul Thomas, technisch adviseur van GildePartner Puratos, Meester Boulanger Hiljo Hillebrand, werkzaam bij GildePartner Royal Steensma en Henri Elders, keurmeester van het Nederlands Bakkerij Centrum.

Veel variëteit

Paasbrodencompetitie 2019_persbericht Echte Bakkers

De keurmeesters zagen de afgelopen weken veel variëteiten aan paasbroden voorbij komen. Hiljo Hillebrand: “We zagen dat er veel gevarieerd wordt met vullingen. Daar leent een paasbrood zich ook heel goed voor. Wel moet gezegd worden dat de kwaliteit van de rozijnen dit seizoen heel kwetsbaar is en dus lastig om ze goed te verwerken in het perfecte brood. Het is een compliment voor de Echte Bakkers die zich echt hebben verbeterd ten opzichte van vorig jaar.” Het percentage 5-sterrenbeoordelingen is gestegen van 9 naar 17%.

Paul Thomas: “Bij alle finalisten is een zeer mooi paasbrood gekocht in de winkel. Allemaal mooi gedecoreerd en goed gebakken. Bij het doorsnijden zagen we wel verschillen. Het brood van Joost Snijders had een zeer onderscheidend uiterlijk en de kruimstructuur was het beste.”

De overige finalisten die een 5-sterrenproduct in hun winkels verkopen zijn De Echte Bakkers:

  • Hagedoren te Hoensbroek
  • Hugen te Arnhem
  • Keurhorst te Apeldoorn
  • Scholtens te Winschoten
  • Sjaak Doeleman te Werkhoven
  • Toet te Apeldoorn
  • Van der Steen te Made
  • Van der Veer te Barneveld
  • Van Meijel te Clinge
  • Van Walderveen te Geldermalsen
Lees ook
Bakkerij Nuygens sluit na 225 jaar de deuren

Bakkerij Nuygens sluit na 225 jaar de deuren

Al 225 jaar is de familie Nuygens actief als bakker. Binnenkort komt hier een einde aan. Dan sluiten Pierre en Monique Nuygens hun bakkerij in de Zevenbergschen Hoek. Dagblad BN de stem sprak met het echtpaar.

Normaal

Normaal

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar ik ben het soms zo zat. Dat iedereen de afgelopen tien weken maar deed alsof we zoveel tijd over hebben. Tijd om op te ruimen, om nieuwe dingen te leren en om alle achterstallige klussen aan huis en tuin te doen. Terwijl ik net zo druk als anders was en ik om me heen ook vooral mensen zag die het juist drukker kregen.

Stichting Ambachtelijke Bakkerij presenteert ZomerDoeBoek

Stichting Ambachtelijke Bakkerij presenteert ZomerDoeBoek

Van hi-hi-hilarische moppen en lekkere recepten tot pittige hersenkrakers en ‘lekkere’ kleurplaten: je jongste consumenten vinden dit alles in het ZomerDoeBoek van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij. Voor alle ambachtelijke brood- en banketbakkers: een cadeautje om uit te delen in de winkel.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...