Het is bijna tijd voor de BakkersVakWedstrijden 2018

Bakkersvakwedstrijd

Woensdag 14 november vinden de BakkersVakWedstrijden plaats. Begonnen als een regionale wedstrijd voor Noord-Nederlandse bakkers, zijn deze wedstrijden uitgegroeid tot een landelijk evenement, waaraan bakkers uit heel Nederland deelnemen. Vorig jaar won Echte Bakker Herman Schepers de kampioensbokaal voor de beste brood-, koek- en banketbakker. Nieuwkomer Landwaart Culinair was de grote winnaar met vijf trofeeën en de titel Kampioen Banketbakker 2017.

Bakkersvakwedstrijden 2018

Deelnemende bakkers kunnen hun producten op dinsdag 13 november tussen 13.00 en 16.00 uur inleveren bij het Fries Congrescentrum. Degene die de producten inlevert krijgt bij binnenkomst een envelop met wedstrijdnummers, en moet zelf de producten uitpakken en voorzien van een nummer. De jury beoordeelt dinsdagavond alle producten. Alle belangrijke informatie voor de deelnemers staat in het wedstrijdboekje op de website van de organisatie.

Het thema voor het sierstuk is dit jaar de Culturele Hoofdstad van Europa, Leeuwarden. Een sierstuk mag gemaakt zijn van chocolade, brooddeeg of suikerwerk, zolang het maar uit 90 procent eetbare producten bestaat. Oneetbare onderdelen mogen alleen ter ondersteuning worden gebruikt.

Prijsuitreiking

Woensdag 14 oktober vindt de prijsuitreiking plaats. Vanaf 15.00 zijn de zalen van het Fries Congrescentrum in Drachten geopend en kan iedereen de wedstrijdproducten en de showtafels bekijken. De prijsuitreiking begint om 17.00 en is in handen van cabaretier, zanger en presentator Arno van der Heijden.

Lees ook
Bakkerij Hilvers krijgt predicaat hofleverancier

Bakkerij Hilvers krijgt predicaat hofleverancier

De Arnhemse Bakkerij Hilvers bestaat meer dan 250 jaar en kreeg daarom 28 januari bij Koninklijk Besluit het predicaat hofleverancier. Donderdag 25 april onthulde burgemeester Ahmed Marcouh het Koninklijk Wapen op de gevel van de bakkerij. “We zijn vanzelfsprekend zeer vereerd met deze Beschikking van de Koning"zegt algemeen directeur Aike Hilvers...

Potentiële klanten vinden met  gebiedsanalyse

Potentiële klanten vinden met gebiedsanalyse

Je hebt een vast assortiment en je doet waarin je al jarenlang goed bent. Toch blijkt ineens de omzet terug te lopen. Wat nu? De Stichting Ambachtelijke Bakkerij biedt ambachtelijke bakkers de helpende hand door een gebiedsanalyse aan te bieden. Met de uitkomsten hiervan kun je (nog) beter inspelen op de behoeften van potentiële klanten in jouw regio.

Naast brood ook ijs verkopen. Is dat slim?

Naast brood ook ijs verkopen. Is dat slim?

Bakkersvak 2019: drie dagen vol met kennis tijdens de verschillende presentaties, mensen ontmoeten en inspiratie opdoen met producten en productinnovaties. Het grote ijsplein doet vermoeden dat veel bakkers overwegen om hun assortiment uit te breiden naar ijs.

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Wij zijn op zoek naar een allround broodbakker of een ovenist. Je zal groot- en kleinbrood gaan maken.

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Onze klant in de omgeving van Zutphen is per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker/ patissier.

Banketbakker omgeving Nijkerk

Banketbakker omgeving Nijkerk

In verband met een nieuwe locatie en aangepaste werkwijze is onze opdrachtgever op zoek naar een banketbakker voor de lange termijn.