Het is bijna tijd voor de BakkersVakWedstrijden 2018

Bakkersvakwedstrijd

Woensdag 14 november vinden de BakkersVakWedstrijden plaats. Begonnen als een regionale wedstrijd voor Noord-Nederlandse bakkers, zijn deze wedstrijden uitgegroeid tot een landelijk evenement, waaraan bakkers uit heel Nederland deelnemen. Vorig jaar won Echte Bakker Herman Schepers de kampioensbokaal voor de beste brood-, koek- en banketbakker. Nieuwkomer Landwaart Culinair was de grote winnaar met vijf trofeeën en de titel Kampioen Banketbakker 2017.

Bakkersvakwedstrijden 2018

Deelnemende bakkers kunnen hun producten op dinsdag 13 november tussen 13.00 en 16.00 uur inleveren bij het Fries Congrescentrum. Degene die de producten inlevert krijgt bij binnenkomst een envelop met wedstrijdnummers, en moet zelf de producten uitpakken en voorzien van een nummer. De jury beoordeelt dinsdagavond alle producten. Alle belangrijke informatie voor de deelnemers staat in het wedstrijdboekje op de website van de organisatie.

Het thema voor het sierstuk is dit jaar de Culturele Hoofdstad van Europa, Leeuwarden. Een sierstuk mag gemaakt zijn van chocolade, brooddeeg of suikerwerk, zolang het maar uit 90 procent eetbare producten bestaat. Oneetbare onderdelen mogen alleen ter ondersteuning worden gebruikt.

Prijsuitreiking

Woensdag 14 oktober vindt de prijsuitreiking plaats. Vanaf 15.00 zijn de zalen van het Fries Congrescentrum in Drachten geopend en kan iedereen de wedstrijdproducten en de showtafels bekijken. De prijsuitreiking begint om 17.00 en is in handen van cabaretier, zanger en presentator Arno van der Heijden.

Lees ook
Verwen het oog!

Verwen het oog!

De bakker met zijn smoezelige schort die met één hand een laatste toef slagroom op een feestelijke verjaardagstaart spuit en met zijn andere hand zijn telefoon vasthoudt om dit heugelijke moment te delen met zijn volgers: zijn digitale klanten en ambassadeurs. Ik kan het alleen maar aanmoedigen, ook al zie ik ook die vaatdoek op de werkbank liggen en...

Food Innovation Academy opent nieuwe opleidingsbakkerij

Food Innovation Academy opent nieuwe opleidingsbakkerij

Begin juni nam de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen een hypermoderne opleidingsbakkerij in gebruik. Alfred Bruin, FIA-bestuurder en holding-directeur van Royal Steensma verrichtte de opening door een versgebakken stokbrood van 1,5 meter doormidden te snijden. De opleidingsbakkerij met de naam de Bakery Innovation Academy (BIA), is een multidisciplinaire...

Bakkerij Nuygens sluit na 225 jaar de deuren

Bakkerij Nuygens sluit na 225 jaar de deuren

Al 225 jaar is de familie Nuygens actief als bakker. Binnenkort komt hier een einde aan. Dan sluiten Pierre en Monique Nuygens hun bakkerij in de Zevenbergschen Hoek. Dagblad BN de stem sprak met het echtpaar.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...