Het is bijna tijd voor de BakkersVakWedstrijden 2018

Bakkersvakwedstrijd

Woensdag 14 november vinden de BakkersVakWedstrijden plaats. Begonnen als een regionale wedstrijd voor Noord-Nederlandse bakkers, zijn deze wedstrijden uitgegroeid tot een landelijk evenement, waaraan bakkers uit heel Nederland deelnemen. Vorig jaar won Echte Bakker Herman Schepers de kampioensbokaal voor de beste brood-, koek- en banketbakker. Nieuwkomer Landwaart Culinair was de grote winnaar met vijf trofeeën en de titel Kampioen Banketbakker 2017.

Bakkersvakwedstrijden 2018

Deelnemende bakkers kunnen hun producten op dinsdag 13 november tussen 13.00 en 16.00 uur inleveren bij het Fries Congrescentrum. Degene die de producten inlevert krijgt bij binnenkomst een envelop met wedstrijdnummers, en moet zelf de producten uitpakken en voorzien van een nummer. De jury beoordeelt dinsdagavond alle producten. Alle belangrijke informatie voor de deelnemers staat in het wedstrijdboekje op de website van de organisatie.

Het thema voor het sierstuk is dit jaar de Culturele Hoofdstad van Europa, Leeuwarden. Een sierstuk mag gemaakt zijn van chocolade, brooddeeg of suikerwerk, zolang het maar uit 90 procent eetbare producten bestaat. Oneetbare onderdelen mogen alleen ter ondersteuning worden gebruikt.

Prijsuitreiking

Woensdag 14 oktober vindt de prijsuitreiking plaats. Vanaf 15.00 zijn de zalen van het Fries Congrescentrum in Drachten geopend en kan iedereen de wedstrijdproducten en de showtafels bekijken. De prijsuitreiking begint om 17.00 en is in handen van cabaretier, zanger en presentator Arno van der Heijden.

Lees ook
Nieuwe CAO Bakkersbedrijf

Nieuwe CAO Bakkersbedrijf

De partijen NVB, NBOV, CNV Vakmensen én FNV bereikten 6 mei 2019 overeenstemming over een nieuwe CAO Bakkersbedrijf. De cao omvat afspraken over looptijd, loonaanpassingen en opdrachten voor een viertal werkgroepen.

Tekort aan banketbakkers? Geen probleem!

Tekort aan banketbakkers? Geen probleem!

De eigenaars van Bakkerij Kees Gutter waren dringend op zoek naar een extra banketbakker. Toen ze geen geschikte kandidaat vonden, besloten ze eigen personeel op te leiden, in samenwerking met een vakdocent van Bakery Institute.

Laagdrempelige patisserie voor de bakker

Laagdrempelige patisserie voor de bakker

Callebaut’s nieuwste ambassadeur Carlo Midiri is tevens lid van het Nederlands Patisserie Team. In samenwerking met Callebaut en Mona Lisa, ontwikkelde hij een nieuw concept, genaamd ‘Laagdrempelige Patisserie’.

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In deze fulltime functie zal je bezig houden met het volledige proces van voorbereiden, bakken en nabewerken van klein- en grootbrood.

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van teamleider ben je verantwoordelijk voor de algehele gang van zaken in de bakkerij. Je zorgt voor een optimale bezetting in de bakkerij, springt...

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten. In deze functie...