Genootschap voor de Bakkerij: '2020 staat in teken van samen'

Bijeenkomst Genootschap_Unsplash

Foto: Unsplash

Samen. Dat is het thema van het Genootschap voor de Bakkerij voor 2020. Op 27 januari vindt de eerste bijeenkomst plaats in Den Haag. Dan staat de samenwerking met medewerkers in de sector op de agenda. Hoe maken wij van hen onze beste ambassadeurs? 

Er is een groot gebrek aan vakmensen in alle sectoren. Ondernemers vissen in dezelfde, bescheiden vijver en goede vakmensen kunnen kiezen waar zij willen werken. Dit betekent dat zij eisen stellen aan hun werkomgeving en kritisch zijn richting een potentiële werkgever.

Tijdens de bijeenkomst van het Genootschap voor de Bakkerij op 27 januari vertellen verschillende sprekers vanuit hun eigen praktijk over hun samenwerking met medewerkers. Ze houden de aanwezigen een spiegel voor. Want welke rol spelen hun medewerkers als het gaat om het presenteren van de bakkerijsector als aantrekkelijke werkomgeving? Hoe zetten hun medewerkers zich in als ambassadeurs van de totale sector? En zeker ook: welke rol spelen ondernemers zelf in dit proces? Samen met de sprekers, die ieder op hun eigen wijze ervaring hebben met het stimuleren en motiveren van medewerkers, gaan de aanwezigen onder leiding van dagvoorzitters Jan Buitelaar en Peter van Strien op zoek naar manieren en mogelijkheden om veel meer mensen te laten warmlopen voor werken in de bakkerijbranche. 

Caballero Fabriek

Om de aanwezigen de gelegenheid te bieden later die middag de nieuwjaarsbijeenkomst van Bakery Nexus te bezoeken, wordt de bijeenkomst georganiseerd in de Caballero Fabriek in Den Haag en begint iets vroeger dan normaal. De ontvangst is vanaf 11.30 uur en de middag duurt tot 15.30 uur. Leden van het Genootschap ontvangen een uitrijkaart.

Wilt u de voorjaarsbijeenkomst van het Genootschap voor de Bakkerij bijwonen? Aanmelden kan tot 20 januari aanstaande via secretariaat@genootschapvoordebakkerij.nl. Leden van het Genootschap krijgen korting op een entreekaart voor de aansluitende nieuwjaarsbijeenkomst met het thema ‘Zuur’. Kaarten bestellen kan via info@bakerynexus.nl.

Lees ook
Een machine vindt geen betere machine uit

Een machine vindt geen betere machine uit

Wie mij een beetje kent, weet dat ik graag op bezoek ga bij machinefabrikanten en eindeloos kan kijken naar filmpjes van ingenieuze bakkerijmachines. Dat ik het leuk vind om in een bakkerij te kijken wat er slimmer, handiger, of beter kan en dat ik er blij van word als er weer een nieuwbouwproject ‘bakkerij’ op mijn pad komt.

Stichting Ambachtelijke Bakkerij: Decemberspecial Bakwerk 2020 klaar voor verzending

Stichting Ambachtelijke Bakkerij: Decemberspecial Bakwerk 2020 klaar voor verzending

Als COVID-19 ons iets heeft gebracht, is het de (her)waardering van klein geluk. Thuisblijven, samen zijn met familie, tijd voor elkaar. Waarden die ook in december sterk worden gevoeld en beleefd. Draag er als ambachtelijke bakker je eigen steentje aan bij! Bijvoorbeeld in de vorm van Bakwerk: een sfeervol en kleurrijk consumentenmagazine.

Nederlandse patissier en Belgische bakker slaan handen ineen

Nederlandse patissier en Belgische bakker slaan handen ineen

Joep Mermans, eigenaar van Patisserie Joep gaat samenwerken met de Belgische bakker Van Thillo. Gezamelijk openen zij de nieuwe onderneming Van Thillo bij Joep. De opening staat gepland voor 2 november.

Lijnoperator omgeving Utrecht

Lijnoperator omgeving Utrecht

Wat ga je doen?Wij zoeken voor deze bakkerij een lijnoperator. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het bedienen van de automatische productielijnen, het zetten van...

Bakker / Ovenist omgeving Doorn

Bakker / Ovenist omgeving Doorn

Wat ga je doen?Ben jij een bakker/ ovenist en weet je ook je weg te vinden in het magazijn en achter het stuur? Dan is deze vacature zeker weten iets voor jou! Door...

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...