Genootschap voor de Bakkerij: '2020 staat in teken van samen'

Bijeenkomst Genootschap_Unsplash

Foto: Unsplash

Samen. Dat is het thema van het Genootschap voor de Bakkerij voor 2020. Op 27 januari vindt de eerste bijeenkomst plaats in Den Haag. Dan staat de samenwerking met medewerkers in de sector op de agenda. Hoe maken wij van hen onze beste ambassadeurs? 

Er is een groot gebrek aan vakmensen in alle sectoren. Ondernemers vissen in dezelfde, bescheiden vijver en goede vakmensen kunnen kiezen waar zij willen werken. Dit betekent dat zij eisen stellen aan hun werkomgeving en kritisch zijn richting een potentiële werkgever.

Tijdens de bijeenkomst van het Genootschap voor de Bakkerij op 27 januari vertellen verschillende sprekers vanuit hun eigen praktijk over hun samenwerking met medewerkers. Ze houden de aanwezigen een spiegel voor. Want welke rol spelen hun medewerkers als het gaat om het presenteren van de bakkerijsector als aantrekkelijke werkomgeving? Hoe zetten hun medewerkers zich in als ambassadeurs van de totale sector? En zeker ook: welke rol spelen ondernemers zelf in dit proces? Samen met de sprekers, die ieder op hun eigen wijze ervaring hebben met het stimuleren en motiveren van medewerkers, gaan de aanwezigen onder leiding van dagvoorzitters Jan Buitelaar en Peter van Strien op zoek naar manieren en mogelijkheden om veel meer mensen te laten warmlopen voor werken in de bakkerijbranche. 

Caballero Fabriek

Om de aanwezigen de gelegenheid te bieden later die middag de nieuwjaarsbijeenkomst van Bakery Nexus te bezoeken, wordt de bijeenkomst georganiseerd in de Caballero Fabriek in Den Haag en begint iets vroeger dan normaal. De ontvangst is vanaf 11.30 uur en de middag duurt tot 15.30 uur. Leden van het Genootschap ontvangen een uitrijkaart.

Wilt u de voorjaarsbijeenkomst van het Genootschap voor de Bakkerij bijwonen? Aanmelden kan tot 20 januari aanstaande via secretariaat@genootschapvoordebakkerij.nl. Leden van het Genootschap krijgen korting op een entreekaart voor de aansluitende nieuwjaarsbijeenkomst met het thema ‘Zuur’. Kaarten bestellen kan via info@bakerynexus.nl.

Lees ook
Bakkers in de media - week 22

Bakkers in de media - week 22

Verontwaardiging over weggegooid brood, Feyenoord-tompouces en ligt de toekomst van ons dagelijks brood in het verleden? Wat kwam er afgelopen week over de bakkersbranche voorbij in andere media?

Helft ambachtelijke bedrijven informeert klant onvoldoende over allergenen

Helft ambachtelijke bedrijven informeert klant onvoldoende over allergenen

Veel retail, ambachtelijke en horecabedrijven informeren klanten niet goed over de allergenen in voedsel. Dat concludeert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit op basis van de inspecties van ruim 5.000 bedrijven in 2021.

Bakkers in de media - week 20

Bakkers in de media - week 20

Het tekort aan personeel, jonge bakkers op Tholen en alles over desembrood. Wat kwam er deze week voorbij over de bakkersbranche in andere media?