Genootschap voor de Bakkerij: '2020 staat in teken van samen'

Bijeenkomst Genootschap_Unsplash

Foto: Unsplash

Samen. Dat is het thema van het Genootschap voor de Bakkerij voor 2020. Op 27 januari vindt de eerste bijeenkomst plaats in Den Haag. Dan staat de samenwerking met medewerkers in de sector op de agenda. Hoe maken wij van hen onze beste ambassadeurs? 

Er is een groot gebrek aan vakmensen in alle sectoren. Ondernemers vissen in dezelfde, bescheiden vijver en goede vakmensen kunnen kiezen waar zij willen werken. Dit betekent dat zij eisen stellen aan hun werkomgeving en kritisch zijn richting een potentiële werkgever.

Tijdens de bijeenkomst van het Genootschap voor de Bakkerij op 27 januari vertellen verschillende sprekers vanuit hun eigen praktijk over hun samenwerking met medewerkers. Ze houden de aanwezigen een spiegel voor. Want welke rol spelen hun medewerkers als het gaat om het presenteren van de bakkerijsector als aantrekkelijke werkomgeving? Hoe zetten hun medewerkers zich in als ambassadeurs van de totale sector? En zeker ook: welke rol spelen ondernemers zelf in dit proces? Samen met de sprekers, die ieder op hun eigen wijze ervaring hebben met het stimuleren en motiveren van medewerkers, gaan de aanwezigen onder leiding van dagvoorzitters Jan Buitelaar en Peter van Strien op zoek naar manieren en mogelijkheden om veel meer mensen te laten warmlopen voor werken in de bakkerijbranche. 

Caballero Fabriek

Om de aanwezigen de gelegenheid te bieden later die middag de nieuwjaarsbijeenkomst van Bakery Nexus te bezoeken, wordt de bijeenkomst georganiseerd in de Caballero Fabriek in Den Haag en begint iets vroeger dan normaal. De ontvangst is vanaf 11.30 uur en de middag duurt tot 15.30 uur. Leden van het Genootschap ontvangen een uitrijkaart.

Wilt u de voorjaarsbijeenkomst van het Genootschap voor de Bakkerij bijwonen? Aanmelden kan tot 20 januari aanstaande via secretariaat@genootschapvoordebakkerij.nl. Leden van het Genootschap krijgen korting op een entreekaart voor de aansluitende nieuwjaarsbijeenkomst met het thema ‘Zuur’. Kaarten bestellen kan via info@bakerynexus.nl.

Lees ook
Bakkerij Dunselman nieuwe eigenaar Bakkerij Bellis

Bakkerij Dunselman nieuwe eigenaar Bakkerij Bellis

Bakkerij Dunselman neemt vanaf 4 juli Bakkerij Bellis in Hippolytushoef over. Sinds het overlijden van Edwin Bellis in november 2021 runde zijn partner Audrey het bedrijf. Om de continuïteit van de bakker op Wieringen te waarborgen, startte begin dit jaar de zoektocht naar een geschikte opvolger.

Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022

Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022

Er staan weer nieuwe cursusdata op de agenda van het IJscentrum. Komend najaar staan onder andere cursus ijsbereider, gespecialiseerd ijsbereider en Meesterlijke taarten op het programma. Daarnaast komen er ook weer verschillende specials aan.

Staatssecretaris Heijen wil wegwerpplastic in 2024 verder verminderen

Staatssecretaris Heijen wil wegwerpplastic in 2024 verder verminderen

Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Milieu) wil het gebruik van single use plastics - producten die na eenmalig gebruik worden weggegooid - verder verminderen. Daarom zijn vanaf 2024 plastic wegwerpbekers en maaltijdverpakkingen niet toegestaan bij consumptie ter plaatse.