Eerste lichting afgestudeerden Bakkerijschool India

eerste-afgestudeerden-bakkerijschool-india

ZEVENBERGEN – De eerste lichting studenten van Bakkerijschool India heeft de diploma´s in ontvangst genomen. De 16 kansarme jongeren hebben een intensieve, tweejarige opleiding gevolgd aan de non-profit bakkerijschool van Puratos India te Nirva Mumbai. Beginnend met de basisvaardigheden op het gebied van brood en banket, hebben deze studenten zich ontwikkeld tot professionals in brood, patisserie, suikerwerk en chocolade.

Van student naar werknemer

Het hoge niveau van de opleiding wordt onderschreven door het feit dat alle studenten reeds een baan hebben gevonden bij topbedrijven als Sassy Spoon, Boulangier, Oven Fresh, Indulge en Cakes&Coffee. Volgens Chef Phebe Almedia van Indulge zijn de studenten die van deze opleiding afkomen stuk voor stuk goed getraind, goed geïnformeerd en positief ingesteld. Daarnaast wordt het sociale aspect ook gedragen door de verschillende werkgevers. En ook Puratos zelf heeft maar liefst drie van de studenten in dienst genomen.

Lokaal partnerschap als bedrijfsfilosofie

Zoals in alle landen waar de economie sterk groeit, veranderen consumentenbehoeften snel. Dit resulteert in een toenemende vraag naar bakkerijproducten maar het aanbod blijft achter door het gebrek aan geschoold personeel. Dit en het feit dat Puratos maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan, heeft Puratos doen besluiten deze Bakkerijschool op te zetten. Naast de school in India beschikt ook Brazilië inmiddels over een dergelijk opleidingsinstituut. Ook hier krijgen kansarme jongeren de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot professionele bakkers. In december van dit jaar zullen ook daar de eerste diploma´s uitgereikt gaan worden.

Volgende stap

Het succes van de bakkerijscholen in India en Brazilië heeft Puratos doen besluiten om dit initiatief nog verder uit te rollen. De volgende stap is dan ook een bakkerijschool in Mexico.

Lees ook
Het begint allebei met een C: corona en chocolade...

Het begint allebei met een C: corona en chocolade...

Beste hardwerkende en inventieve ondernemers, mij is gevraagd een column over chocolade te schrijven. Op zich geen straf, natuurlijk. Ik ben dol op chocolade en kan daarnaast best iets vertellen over de markt, de bedrijfseconomische aspecten en de verkoopkant van chocolade. Maar het is 25 maart 2020 als ik deze column schrijf. Midden in de coronacrisis...

5 vragen aan…  de Texelse Chocolaterie

5 vragen aan… de Texelse Chocolaterie

In 2012 ruilden Nanne Jan en Lia Stienstra hun banketbakkerszaak in Friesland in voor een chocolaterie op Texel. Waar ze eerder alleen in ‘blessuretijd’ aan chocolade werkten, kunnen ze nu volledig gaan voor hun passie. Met succes, liefhebbers weten De Texelse chocolaterie intussen prima te vinden.

‘Ik ben verliefd geworden op dit vak’

‘Ik ben verliefd geworden op dit vak’

Femke van der Muuren (23) keek op tv altijd naar bakkerijshows. Nu werkt ze zelf als patissier bij Landwaart Culinair in Maartensdijk. Onlangs haalde ze het podium bij de Bakkersvak-bonbonwedstrijd “Wedstrijden stimuleren me om uitdaging te zoeken.”

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...