Recept voor Puravita Extra Donker Meergranenbrood

Puravita Meergranenbrood

Consumenten Puravita Extra Donker is een vezelrijk brood boordevol vitamine B1 en B9. Consumenten geven in ons taste tomorrow consumentenonderzoek ook aan dat vezels een gezonde impact geven aan brood. Tevens zegt een grote meerderheid dat vezels een gezonde impact hebben op de spijsvertering.

Donkere broodsoorten zijn populair vanwege de gezondheidsperceptie, maar daarnaast is dit brood ook nog eens ontzettend lekker. Met Puravita Extra Donker speelt u in op de consument die let op gezonde voeding en maar daarbij ook graag wil genieten van een heerlijke boterham.

Ingrediënten 

2.500 gram Tarwebloem (patent)
2.500 gram Volkorenmeel 
5.000 gram Puravita Extra Donker
250 gram Gist
5.100 gram Water 

Werkwijze

• Kneding: Goed zijn water laten opnemen in de eerste versnelling. Daarna soepel deeg kneden. Deeg is eerder afgekneed dan gebruikelijk.
• Deegtemperatuur: 26°C.
• Afwegen: 880 of 440 gram.
• Bol/puntrijs: 35-50 minuten.
• Opmaken: Busbrood of vloerbrood.
• Decoreren: Met boekwijt grutten.
• Narijs: 80 minuten.
• Snijden: Vloerbrood insnijden over de lengte.
• Bakken: Busbrood: 250°C, vloerbrood: 235°C met iets stoom.
• Baktijd: 440 grams: 25-30 minuten, 880 grams: 35-40 minuten.

Meer informatie? Neem dan contact op met uw Puratos contactpersoon of mail naar klantenservice@puratos.com

Lees ook
Recept voor Puravita Havermoutbrood

Recept voor Puravita Havermoutbrood

Havermout staat bekend om zijn gezonde eigenschappen. Maar wat maakt het nu zo gezond? Havermout bevat veel vezels, vitamines, anti-oxidanten, mineralen en bevat weinig verzadigde vetzuren. Het is niet voor niks opgenomen in de Schijf van Vijf! Puravita havermoutbrood heeft de gezondheidsvoordelen van havermout en is een heerlijk smaakvol en luchtig...

Recept: Tropical Summer

Recept: Tropical Summer

Dit product heb ik ontworpen voor het internationaal online-event ‘Masters of Pastry’ van onze sponsor Zeelandia. Mijn onderwerp was texturen. Graag deel ik dit recept, enigszins aangepast, met jullie.

Alles over ijsbereiding in -12°C Gelato

Alles over ijsbereiding in -12°C Gelato

Binnenkort verschijnt er een nieuw boek over ijsbereiden, -12°C Gelato van Bas van Haaren en Nils Hendrikse. Het boek biedt een schat aan informatie voor de professionele ijsbereider, met techniek, recepten en de mooiste desserts.