Recept voor Puravita Havermoutbrood
Havermout staat bekend om zijn gezonde eigenschappen. Maar wat maakt het nu zo gezond? Havermout bevat veel vezels, vitamines, anti-oxidanten, mineralen en bevat weinig verzadigde vetzuren. Het is niet voor niks opgenomen in de Schijf van Vijf! Puravita havermoutbrood heeft de gezondheidsvoordelen van havermout en is een heerlijk smaakvol en luchtig brood.
Wil je het zelf eens proberen of meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met uw Puratos contactpersoon of mail naar klantenservice@puratos.com
Ingrediënten |
gram |
|
Volkorenmeel |
1.500 |
|
Tarwebloem |
1.500 |
|
Puravita Havermout Plus |
7.000 |
|
Gist |
220 |
|
Water |
6.000 |
|
Werkwijze
- Weken: De Puravita Havermout Plus 20 minuten in de week zetten met al het water.
- Kneding: 10 minuten in de 1e versnelling en daarna goed afkneden tot een soepel deeg.
- Deegtemperatuur: 27°C.
- Afwegen: 910 gram.
- Bol/puntrijs: 45 minuten.
- Opmaken: Recht model.
- Decoreren: Havervlokken.
- Narijs: 80-90 minuten.
- Bakken: Met iets stoom.
- Baktemperatuur: 250°C.
- Baktijd: 40 minuten.