Duizend bezoekers voor Bakkerspedia.nl

Bakkerspedia

Bakkerspedia.nl heeft in augustus een mijlpaal bereikt: de grens van duizend geregistreerde gebruikers is gepasseerd. Bakkerspedia is de eigentijdse en interactieve databank van de bakkerij waar vaktechnische kennis in de vorm van vraag-en-antwoord-artikelen kan worden gehaald, gebracht en gedeeld.

Carla Zwierstra, directeur van de Nationale Bakkerij Academie (NBA), beheert Bakkerspedia en is trots op het behaalde resultaat: “Het is waanzinnig dat Bakkerspedia als kennisbank wordt gebruikt door maar liefst duizend mensen. We zijn nu ongeveer anderhalf jaar live. Deze cijfers laten zien dat er dagelijks gemiddeld twee gebruikers bij komen.”

Zwierstra hoopt met de ingang van het nieuwe schooljaar nog meer leerlingen als gebruiker te mogen verwelkomen op het online kennisplatform. “Leerlingen kunnen op Bakkerspedia ontzettend veel theoretische kennis opdoen. Ongetwijfeld staan er artikelen in de kennisbank met ongeveer dezelfde inhoud als het lesmateriaal van de opleidingen, maar er zijn ook talloze artikelen te vinden over de oorzaken van bakfouten en probleemoplossingen. Het is praktijkkennis, vertaald naar de theorie. Daar kun je als leerling je voordeel mee doen”, zegt Zwierstra.

  • Gratis toegankelijk
  • Niet alleen leerlingen kunnen nuttige informatie vinden in de kennisartikelen. Bakkerspedia.nl is gratis toegankelijk voor alle branchegenoten. Ook reeds werkzame brood- en banketbakkers vinden er informatie over en oplossingen voor problemen in de praktijk. “We zijn constant zoekende naar onderwerpen voor nieuwe kennisartikelen en naar verdieping en verbetering van bestaande artikelen. Bakkerspedia is een databank die met de sector meegroeit. Kennis is altijd in ontwikkeling, dus onze databank ook.”

De digitale databank wordt mede mogelijk gemaakt door het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf. Bakkerspedia is te raadplegen via www.bakkerspedia.nl.

Lees ook
Drie tips voor monstername bij zoutbepaling

Drie tips voor monstername bij zoutbepaling

Sinds 2009 spreekt de bakkerijsector over de vermindering van zout in brood. Vorig jaar is ook de brooddefinitie aangepast, waardoor meer broodsoorten onder die definitie vallen. De zoutnorm blijft hoe dan ook een belangrijk punt. NBOV geeft drie tips voor monstername bij zoutbepaling.

Cool

Cool

Als ik dit schrijf, hoopt wintersportend Oostenrijk dat er nog wat sneeuw bijvalt, omdat het daar te warm is en het seizoen nog niet ten einde loopt. In Nederland zijn we juist blij met de warmere dagen – goed voor de ijsverkoop in onze branche.

Tien jaar zoutreductie

Tien jaar zoutreductie

Sinds 2009 spreekt de bakkerijsector over de vermindering van zout in brood. Vorig jaar is ook de brooddefinitie aangepast, waardoor meer broodsoorten onder die definitie vallen. De zoutnorm blijft hoe dan ook een belangrijk punt. Daarom gaat de NBOV in op veelgestelde vragen over zout.

Broodbakker industrieel omgeving Tiel

Broodbakker industrieel omgeving Tiel

Als broodbakker ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je werkt als ovenist, langmaker, deegdraaier en je bedient de selecte...

Brood bakker Utrecht

Brood bakker Utrecht

In deze zelfstandige functie produceer je in teamverband de mooiste broodproducten. Door de verschillende afzetkanalen wordt er gedurende hele dag door gewerkt.

Brood/ Banket bakker omgeving Deventer

Brood/ Banket bakker omgeving Deventer

De werkzaamheden bestaan uit het produceren van zowel brood- als banketproducten.