De IJsVak-wedstrijden komen er aan

Gouden Ijscreatie 2020_foto Koos

Winnaars Gouden IJscreatie 2020 (foto: Koos Groenewold)

De Gouden IJsspatel, de Gouden IJscreatie en IJssalon van het jaar komen er weer aan. De wedstrijdorganisatie legt momenteel de laatste hand aan de reglementen voor deze vakwedstrijden. Ze lichten alvast een tipje van de sluier op en introduceren een nieuw logo. Ijsbereiders kunnen zich al inschrijven voor de Gouden IJsspatel

De Gouden IJsspatel

De voorronde voor de Gouden IJsspatel vindt plaats op woensdag 9 februari 2022 in Evenementenhal Gorinchem. De jurering van het ijs volgt op 10 februari. De vierentwintig beste makers van stracciatella-ijs draaien hun ijs live af tijdens de finale op IJsVak op maandag 7 maart 2022. De inschrijving voor De Gouden IJsspatel is geopend en loopt tot 15 januari. IJsbereiders kunnen zich inschrijven via deze link

De Gouden IJscreatie

De strijd om de Gouden IJscreatie vindt vindt plaats op dinsdag 8 maart 2022, op het wedstrijdpodium van IJsVak in Evenementenhal Gorinchem. IJsbereiders die hier aan mee willen doen hebben tot 22 februari de tijd om zich in te schrijven en hun recepturen aan te leveren.

IJssalon van het Jaar

De top 3 van beide wedstrijden plaatsen zich automatisch voor IJssalon van het Jaar. In tegenstelling tot voorgaande keren is deelname aan deze verkiezing kosteloos.

Deelnemen

Alleen leden van Vereniging Ambachtelijk IJscentrum kunnen deelnemen aan de IJsVak-wedstrijden. Lid worden kan eenvoudig vooraf op www.ambachtelijkijscentrum.nl of gelijktijdig met inschrijven. Zodra de formulieren live staan, ontvangen de leden van Vereniging Ambachtelijk IJscentrum een seintje!

Nieuw logo

IJsVak_logo

Tot slot laat de organisatie ook weten dat er een nieuw logo voor IJsVak is. Hiervoor is gekozen vanwege de intensieve samenwerking met beursorganisatie Easyfairs.

Lees ook
Maria Kaizer uit Assen wordt vierde bij Mostra Internazationale del Gelato

Maria Kaizer uit Assen wordt vierde bij Mostra Internazationale del Gelato

Assenaar Maria Kaizer stond in de top 5 van de internationale ijswedstrijd, Mostra Internazionale del Gelato. Met haar citroensorbetijs behaalde ze de vierde plek, na drie Italiaanse deelnemers. De wedstrijd werd gehouden van 28 november tot en met 1 december in het Italiaanse Longarone. De jury beoordeeld de kandidaten op het recept, de werkwijze,...

Pasteuriseerketel Cremomatic inzetbaar voor elke warmtebereiding

Pasteuriseerketel Cremomatic inzetbaar voor elke warmtebereiding

Wie zelf ijs wil maken, heeft diverse machines nodig. Naast de ijsmachine neemt de pasteuriseerketel zijn intrek in de ijskeuken. Met de seizoenspauze staat een reguliere ketel algauw vijf maanden stil. Hoe handig zou het zijn als zo’n machine multi-inzetbaar is?

Een kijkje achter de schermen van de Grand Prix Gelatissimo

Een kijkje achter de schermen van de Grand Prix Gelatissimo

Van 5 tot en met 9 februari 2022 vindt in Stuttgart de vierde editie van de Grand Prix Gelatissimo plaats. Gelatissimo is een vakbeurs voor ijs ten noorden van de Alpen. Marco Levati, de initiator van de ijscompetitie die tijdens de beurs plaats zal vinden, geeft met een kijkje achter de schermen. Hoe is de wedstrijd tot stand gekomen, wie zit er in...