De IJsVak-wedstrijden komen er aan

2 december 2021 Redactie Vakblad IJs
Winnaars Gouden IJscreatie 2020 (foto: Koos Groenewold)

De Gouden IJsspatel, de Gouden IJscreatie en IJssalon van het jaar komen er weer aan. De wedstrijdorganisatie legt momenteel de laatste hand aan de reglementen voor deze vakwedstrijden. Ze lichten alvast een tipje van de sluier op en introduceren een nieuw logo. Ijsbereiders kunnen zich al inschrijven voor de Gouden IJsspatel

De Gouden IJsspatel

De voorronde voor de Gouden IJsspatel vindt plaats op woensdag 9 februari 2022 in Evenementenhal Gorinchem. De jurering van het ijs volgt op 10 februari. De vierentwintig beste makers van stracciatella-ijs draaien hun ijs live af tijdens de finale op IJsVak op maandag 7 maart 2022. De inschrijving voor De Gouden IJsspatel is geopend en loopt tot 15 januari. IJsbereiders kunnen zich inschrijven via deze link

De Gouden IJscreatie

De strijd om de Gouden IJscreatie vindt vindt plaats op dinsdag 8 maart 2022, op het wedstrijdpodium van IJsVak in Evenementenhal Gorinchem. IJsbereiders die hier aan mee willen doen hebben tot 22 februari de tijd om zich in te schrijven en hun recepturen aan te leveren.

IJssalon van het Jaar

De top 3 van beide wedstrijden plaatsen zich automatisch voor IJssalon van het Jaar. In tegenstelling tot voorgaande keren is deelname aan deze verkiezing kosteloos.

Deelnemen

Alleen leden van Vereniging Ambachtelijk IJscentrum kunnen deelnemen aan de IJsVak-wedstrijden. Lid worden kan eenvoudig vooraf op www.ambachtelijkijscentrum.nl of gelijktijdig met inschrijven. Zodra de formulieren live staan, ontvangen de leden van Vereniging Ambachtelijk IJscentrum een seintje!

Nieuw logo

IJsVak_logo

Tot slot laat de organisatie ook weten dat er een nieuw logo voor IJsVak is. Hiervoor is gekozen vanwege de intensieve samenwerking met beursorganisatie Easyfairs.

Dit artikel verscheen eerder op: Vakblad IJS!

Altijd op de hoogte blijven?