Datum BakkersVakWedstrijden 2024 bekend

1 december 2023 Redactie Bakkers in bedrijf BakkersVakWedstrijden

De datum voor de BakkersVakWedstrijden 2024 is bekend. Deze vinden zoals altijd plaats in de tweede week van november. In 2024 is dat op 12 en 13 november.

Jaarlijks doen bakkers uit het hele land doen mee in verschillende productcategorieën van de BakkersVakWedstrijden. Om mee te doen aan het kampioenschap moeten ze binnen de categorie koek, banket of brood producten inleveren.

Terugblik 2023

2023 was een succesvolle editie, volgens de organisatie van de BakkersVakWedstrijden. “Het niveau gaat elk jaar omhoog en daar doen we het voor”, zegt voorzitter Marco Lenes. “We willen met deze wedstrijd de kwaliteit van ambachtelijk gemaakte bakkersproducten verbeteren.” De grote winnaars waren Bakkerij Vreugdenhil en Echte Bakker Herman Schepers.

Féra de Vries van bakkerij By Boonstra uit de Knipe won het Talent van het Jaar. Lenes: “De jury heeft ‘genoten’ van de fantastische producten door de jonge bakkers en baksters (jonger dan 22 jaar) gemaakt. We hopen dat volgend jaar nog meer jonge talenten mee zullen doen. Want wie de jeugd heeft heeft de toekomst.”

BakkersVakWedstrijden 2024

Op de website van de BakkersVakWedstrijden is een terugblik op de kampioenschappen van 2023 te vinden. Ook komt daar de informatie voor de volgende editie te staan. De data zijn al bekend. Op 12 november moeten deelnemende bakkers hun producten inleveren en op 13 november vindt de prijsuitreiking plaats.

Altijd op de hoogte blijven?