Echte Bakker Herman Schepers en Bakkerij Vreugdenhil grote winnaars bij de BakkersVakWedstrijden

15 november 2023 Jorien Tromp
Bakkers uit het hele land kwamen op 8 november samen in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen om tafels vol producten te bewonderen. De deelnemers van de BakkersVakWedstrijden bakten dit jaar weer op hoog niveau, met Bakkerij Vreugdenhil en Echte Bakker Herman Schepers als grote winnaars. 

Jaarlijks vinden de BakkersVakWedstrijden plaats in de tweede week van november. Bakkers uit het hele land doen mee in verschillende productcategorieën. Dit jaar was bijna elke provincie vertegenwoordigd, behalve Limburg, vertelt presentator Hanno Spanninga tijdens de uitreiking op het podium.

Voorzitter Marco Lenes is heel tevreden over de inzendingen van dit jaar. Het niveau gaat ieder jaar omhoog, vertelt hij. Wel hoopt hij dat er meer bakkers voor het kampioenschap willen gaan. Om mee te doen aan het kampioenschap moet je binnen de categorie koek, banket of brood een product inleveren voor alle klassen. “We zien dat sommige bakkerijen vier of vijf producten inleveren. Als je ook nog die andere twee producten meepakt, maak je kans op het kampioenschap. En hoe meer bakkers meedoen aan het kampioenschap, hoe hoger het niveau.”

Winnaars Kampioenschappen

Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk gaat met twee kampioentrofeeën naar huis. De bakkerij won zowel het NK Koekbakken als het NK Banketbakken. En dat terwijl het een aantal weken geleden nog onzeker was of het team zou kunnen deelnemen. Chris Vreugdenhil vertelt: “Mijn vader heeft tijdens zijn vakantie een ongeluk gehad waarbij hij zijn nek heeft gebroken. Het komt gelukkig helemaal goed met hem, maar in het ziekenhuis zei ik: ‘Dat zal geen wedstrijd worden dit jaar.’ Toen reageerde hij: ‘Dat zullen we nog wel even zien!’. Ondanks alles is hij er helemaal voor gegaan.”

Nederlands Kampioen Broodbakken 2023 De Echte Bakker Herman Schepers

De winnaar van het NK Broodbakken was De Echte Bakker Herman Schepers uit Sleen. Bakker Herman Schepers zegt dat het grotendeels te danken is aan zijn zoon Roy: “Ik ben een heel trotse vader. Roy werkt zo hard dat ik mijn best moet doen om hem bij te benen.” Roy mocht meerdere keren een wisseltrofee ophalen op het podium, want de bakkerij won de eerste prijs voor vier van de zes klassen binnen broodbakken.

Talent van het Jaar

Féra de Vries van bakkerij By Boonstra uit de Knipe werd het Talent van het Jaar. “Talent heeft de toekomst. We hopen dat deze klasse meer aandacht gaat krijgen”, zegt voorzitter Marco. Aan de jonge deelnemers van volgend jaar wil hij meegeven: “Kijk naar de winnaars van dit jaar en neem die kennis mee. Wie wint er en waarom? Dat kan je verder helpen.”

Talent van het Jaar 2023 Féra de Vries (links) is het Talent van het Jaar 2023

Benieuwd naar alle winnaars van de BakkersVakWedstrijden 2023? In dit bericht vind je alle winnaars van de verschillende productklassen. 

Mogelijk gemaakt door Compad

Ook dit jaar werden de Bakkersvakwedstrijden mede mogelijk gemaakt dankzij de automatisering van Compad Software. Naast de Compad Bakkerij, de bakkerijsoftware voor iedere brood- en banketbakker droeg het team van Compad Software voor het 12e jaar op rij haar steentje bij tijdens dit evenement. Van inschrijfmodule tot de automatisering achter de wedstrijd en dit alles geheel belangeloos en met hart voor de bakkersbranche.

Altijd op de hoogte blijven?