Cursussen IJscentrum september 2021

Cursus Ijsbereider_foto ijscentrum

Foto: IJscentrum

De vakanties zitten er weer op. Scholen gaan weer open en mensen gaan weer aan het werk. Ook bij het  IJscentrum starten weer cursussen. Voor september staan de cursussen IJsbereider en Vegan IJs op de planning.

Cursus IJsbereider

De eerste weekcursus IJsbereider is volgeboekt, maar voor de cursus die 6 september start is vanwege een annulering een plaats vrijgekomen. Deelnemers van deze cursus leren hoe ze ambachtelijk ijs kunnen maken. Aan bod komen onder andere verschillende typen machines, basiskennis van grondstoffen, receptuur berekenen, hygiëne, wetgeving en presentatie.

Vegan ijs

Daarnaast start op 8 september de cursus Vegan IJs. Deze cursus springt in op de trend plantaardig eten. Deze dagcursus behandelt zowel theorie als praktijk. Want wat verstaan we nu precies onder ‘vegan’? De cursisten proeven verschillende plantaardige proteïnes en zuivelvervangers. Daarna worden de diverse plantaardige vervangers verwerkt in ijs. Deze Vegan dag draait niet alleen om plantaardige alternatieven op melkijsjes; ook staan de cursisten voor de uitdaging om sorbets te maken op basis van notenstructuren.

Voor oktober staan onder andere de cursus gespecialiseerd IJsbereider, IJsbereiden - smaak vanuit de basis, en de specials Cacao en chocolade-ijs en Bindmiddelen en emulgatoren op het programma.

Ga voor meer informatie over alle cursussen naar de website van het IJscentrum.

 

Dossiers
Lees ook
Julien Limbach wint Belgische editie Gelato Festival Challenge

Julien Limbach wint Belgische editie Gelato Festival Challenge

Tijdens de Horeca Expo in Gent vond de Belgische editie van de Carpigiani Gelato Festival Challenge plaats. Julien Limbach van Gelato Giuliano won deze wedstrijd. Ook studenten gingen de strijd aan. Hier veroverde Forlano Matteo de titel.

Spitsuur voor feestdagen

Spitsuur voor feestdagen

We komen bij Summa Brood & Banket op stoom voor het drukke seizoen. Ik vind dat een heerlijke, lekker drukke periode. Ik genoot er ook al volop van toen ik nog in een bakkerij werkte.

Carpigiani Gelato Festival Challenge komt weer naar België

Carpigiani Gelato Festival Challenge komt weer naar België

Na twee jaar keert de Carpigiani Gelato Festival Challenge terug naar België. Op 22 en 24 november gaan professionals en junior ijsbereiders live de strijd aan voor de Belgische titel tijdens Horeca Expo in Gent. De afgelopen twee jaar was dit vanwege corona niet mogelijk.