Cursussen IJscentrum september 2021

31 augustus 2021 IJscentrum
Foto: IJscentrum

De vakanties zitten er weer op. Scholen gaan weer open en mensen gaan weer aan het werk. Ook bij het  IJscentrum starten weer cursussen. Voor september staan de cursussen IJsbereider en Vegan IJs op de planning.

Cursus IJsbereider

De eerste weekcursus IJsbereider is volgeboekt, maar voor de cursus die 6 september start is vanwege een annulering een plaats vrijgekomen. Deelnemers van deze cursus leren hoe ze ambachtelijk ijs kunnen maken. Aan bod komen onder andere verschillende typen machines, basiskennis van grondstoffen, receptuur berekenen, hygiëne, wetgeving en presentatie.

Vegan ijs

Daarnaast start op 8 september de cursus Vegan IJs. Deze cursus springt in op de trend plantaardig eten. Deze dagcursus behandelt zowel theorie als praktijk. Want wat verstaan we nu precies onder ‘vegan’? De cursisten proeven verschillende plantaardige proteïnes en zuivelvervangers. Daarna worden de diverse plantaardige vervangers verwerkt in ijs. Deze Vegan dag draait niet alleen om plantaardige alternatieven op melkijsjes; ook staan de cursisten voor de uitdaging om sorbets te maken op basis van notenstructuren.

Voor oktober staan onder andere de cursus gespecialiseerd IJsbereider, IJsbereiden - smaak vanuit de basis, en de specials Cacao en chocolade-ijs en Bindmiddelen en emulgatoren op het programma.

Ga voor meer informatie over alle cursussen naar de website van het IJscentrum.

 

Dit artikel verscheen eerder op: Vakblad IJS!

Altijd op de hoogte blijven?