Brouwbrood op de markt

BB_borrelbrood art

Ondernemer en neurobiologie-studente Laila Blömer (23) brengt Brouwbrood op de markt;  een brood van bierborstel en restproducten die overblijven na het bierbrouwproces. Blömer werkt voor haar Brouwbrood samen met Oedipus uit Amsterdam.

Het proces is niet volledig nieuw, aldus Blömer. “Het is een oud proces, maar een nieuwe manier van werken”. Het proces is afkomstig uit de 17e eeuw en wordt nog maar weinig toegepast.

De smaak van het brood is vezelig, aards, scherp en niet perse bitter, volgens Blömer. Het brood bevat veel vezels, waardoor je veel moet kauwen. Het is geen standaard lekkernij, maar een verantwoord brood.

Het brood wordt op verschillende plekken verkocht in Amsterdam. Brouwbrood is niet de eerste aanbieder van bierbroden. Sinds 1 november 2017 is het Leffe bierbrood van Robèrt van Beckhoven in diverse supermarkten en cafés verkrijgbaar.

Lees ook

Ondernemer zoekt bakkerij!

Tja, daar zit ik dan... Op dinsdagochtend op een tuinstoel in de zon in plaats van op een bureaustoel op kantoor. Want zoals een visser zonder hengel en een barman zonder tap, ben ik in mijn geval een ondernemende bakker zonder bakkerij. Dagelijks houd ik me bezig met mijn toekomst. De droom die ik als klein mannetje al had is sterker en duidelijker dan ooit; mijn eigen bakkerij met meerdere winkels. En het liefst neem ik daarvoor een bestaand bedrijf over. Wanneer we de vakbladen en het gegons binnen de branche moeten geloven, zijn er de komende jaren veel bakkers die met pensioen willen. Bakkers...

Koolhydraten zijn broodnodig

Koolhydraten zijn broodnodig

Koolhydraten zijn voedingsstoffen die energie leveren aan het lichaam. In de cellen van ons lichaam reageren koolhydraten met de zuurstof uit bloed. Daarbij komt energie vrij. Energie uit koolhydraten is van essentieel belang voor het functioneren van het menselijk lichaam. Tekst en beeld: Stichting Ambachtelijke Bakkerij Vooral onze hersenen en rode...

Inschrijven voor tweede groep ‘Vooruit met de bakker’

Inschrijven voor tweede groep ‘Vooruit met de bakker’

Dit jaar start een tweede groep met het actieve ondersteuningstraject ‘Vooruit met de bakker’. Het traject is een initiatief van Bakeplus, BakkerijMonitor en Bakkerij Support en wordt exclusief aangeboden aan Bakeplus-klanten. Vorig jaar juni startte de eerste groep. Vooruit met de bakker Het traject 'Vooruit met de bakker' bestrijkt een volledig kalenderjaar....

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief