Brouwbrood op de markt

BB_borrelbrood art

Ondernemer en neurobiologie-studente Laila Blömer (23) brengt Brouwbrood op de markt;  een brood van bierborstel en restproducten die overblijven na het bierbrouwproces. Blömer werkt voor haar Brouwbrood samen met Oedipus uit Amsterdam.

Het proces is niet volledig nieuw, aldus Blömer. “Het is een oud proces, maar een nieuwe manier van werken”. Het proces is afkomstig uit de 17e eeuw en wordt nog maar weinig toegepast.

De smaak van het brood is vezelig, aards, scherp en niet perse bitter, volgens Blömer. Het brood bevat veel vezels, waardoor je veel moet kauwen. Het is geen standaard lekkernij, maar een verantwoord brood.

Het brood wordt op verschillende plekken verkocht in Amsterdam. Brouwbrood is niet de eerste aanbieder van bierbroden. Sinds 1 november 2017 is het Leffe bierbrood van Robèrt van Beckhoven in diverse supermarkten en cafés verkrijgbaar.

Lees ook
Slachtofferrol

Slachtofferrol

‘Ja ik zou dat wel willen, maar wij worden er nooit bij betrokken. Ons wordt nooit iets gevraagd.’ ‘Ik vind daar zeker wel wat van maar, wij hebben er toch geen invloed op. Ze doen maar. Onze mening wordt niet gevraagd.’ ‘Wij zijn niet belangrijk als het erop aan komt.’ ‘Dat heb ik niet gedaan, want ik wist...

De wet AVG en de gevolgen

De wet AVG en de gevolgen

De wet AVG is sinds 25 mei 2018 van kracht en iedere ondernemer is hiervan inmiddels op de hoogte. In deze wet staat de bescherming van persoonsgegevens centraal en u als ondernemer dient aan te kunnen tonen dat u de zaken naar behoren geregeld heeft. Van uw accountant en boekhouder zult u ondertussen verwerkersovereenkomsten hebben ontvangen waarin...

Seminar over de werking van voedingsvezels

Seminar over de werking van voedingsvezels

Voedingsvezels spelen een cruciale rol in onze gezondheid. Deze vezels dragen bij aan het versterken van ons immuunsysteem. Welke zijn dit en wat doen ze precies in ons lichaam? En welke producten kun je ermee maken en hoe waardeert de consument dat? Het seminar vezels & gezondheid van Wageningen Academy en het European Bakery Innovation Center...