Brouwbrood op de markt

BB_borrelbrood art

Ondernemer en neurobiologie-studente Laila Blömer (23) brengt Brouwbrood op de markt;  een brood van bierborstel en restproducten die overblijven na het bierbrouwproces. Blömer werkt voor haar Brouwbrood samen met Oedipus uit Amsterdam.

Het proces is niet volledig nieuw, aldus Blömer. “Het is een oud proces, maar een nieuwe manier van werken”. Het proces is afkomstig uit de 17e eeuw en wordt nog maar weinig toegepast.

De smaak van het brood is vezelig, aards, scherp en niet perse bitter, volgens Blömer. Het brood bevat veel vezels, waardoor je veel moet kauwen. Het is geen standaard lekkernij, maar een verantwoord brood.

Het brood wordt op verschillende plekken verkocht in Amsterdam. Brouwbrood is niet de eerste aanbieder van bierbroden. Sinds 1 november 2017 is het Leffe bierbrood van Robèrt van Beckhoven in diverse supermarkten en cafés verkrijgbaar.

Lees ook
De vent maakt de tent (m/v)

De vent maakt de tent (m/v)

Regelmatig zit ik met starters om tafel. Huisstijl in de tas, marketingplan gemaakt en zelfs al nagedacht over de steeds belangrijker wordende werk-privébalans. Prima natuurlijk. Goed voorbereid zijn is het halve werk. Maar ben je écht geschikt als ondernemer? Kun je tegen onzekerheid bijvoorbeeld? Klanten zijn grillig, de afname per dag wordt steeds...

Website NBOV is volledig vernieuwd

Website NBOV is volledig vernieuwd

De website van de NBOV is volledig vernieuwd. In april 2018 introduceerde de NBOV al de nieuwe huisstijl. De vernieuwde website is de volgende stap van de NBOV nieuwe stijl. Niet alleen het uiterlijk is vernieuwd, ook de inhoud. De nieuwe website nbov.nl zorgt voor een nog betere dienstverlening naar de leden. Website NBOV De website is voorzien van...

Ondernemer zoekt bakkerij!

Tja, daar zit ik dan... Op dinsdagochtend op een tuinstoel in de zon in plaats van op een bureaustoel op kantoor. Want zoals een visser zonder hengel en een barman zonder tap, ben ik in mijn geval een ondernemende bakker zonder bakkerij. Dagelijks houd ik me bezig met mijn toekomst. De droom die ik als klein mannetje al had is sterker en duidelijker dan ooit; mijn eigen bakkerij met meerdere winkels. En het liefst neem ik daarvoor een bestaand bedrijf over. Wanneer we de vakbladen en het gegons binnen de branche moeten geloven, zijn er de komende jaren veel bakkers die met pensioen willen. Bakkers...