Al meer dan 500 medewerkers in de bakkerijsector zijn aangemeld voor de online bhv-tool Help123. Hun werkgever gebruikt de bhv-tool om te voldoen aan de wettelijke regels rondom bedrijfshulpverlening (bhv): ze maken het bhv-plan, zorgen dat de bhv-organisatie op orde is, en laten hun personeel trainen in een online omgeving.

Tekst en foto: Manon Kleijn, NBOV

Ondernemers vertelden ons dat ze de regels voor bedrijfshulpverlening ingewikkeld vonden, en dat het best kostbaar was om eraan te voldoen. Daarom ontwikkelde de NBOV, samen met de slagers, kappers, bloemisten en schoenherstellers en twee ministeries, ruim een jaar geleden de tool Help123”, legt Wiepkje Colijn van de NBOV uit.

Eenvoudig

“Help123 draagt bij aan de vermindering van de regeldruk voor het mkb, want de tool is eenvoudig: vul de tool volledig in en laat uw medewerkers de online bhv-opleiding volgen. Die opleiding kost gemiddeld een half uur. Als ze slagen en u uw bhv-afspraken vastlegt en controleert, voldoet u aan de bhv-verplichtingen in de Arbowet. Help123 meldt vervolgens automatisch wanneer u het bhv-plan moet controleren en wanneer uw medewerkers een herhaling van de bhv-opleiding moeten volgen.”

Een uitgebreide bhv-praktijktraining is een goede aanvulling op Help123, maar is volgens de wet niet verplicht. “Als u één of twee medewerkers alleen zo’n uitgebreide training laat volgen, maar geen bhv-plan heeft, voldoet u niet aan de Arbowet”, waarschuwt Wiepkje Colijn. “Dergelijke trainingen zijn bovendien vrij prijzig, terwijl Help123 € 4,99 exclusief btw per medewerker per jaar kost.”

Ook eenvoudig uw bhv op orde?

Met Help123 voldoet u op een eenvoudige manier aan de bhv-verplichtingen in de Arbowet, tegen zo laag mogelijke kosten:

1. Veilig

Kleinere bedrijven hebben vaak maar een of twee bhv’ers, die niet altijd aanwezig zijn. Met Help123 volgen alle medewerkers een online training waardoor meer medewerkers bhv-kennis hebben. Dat bevordert de veiligheid.

2. Eenvoudig

Help123 zorgt ervoor dat u niets vergeet en dat alle bhv-afspraken in de training terugkomen. De tool herinnert u aan de jaarlijkse herhalingstraining van uw medewerkers en informeert u of de bhv-afspraken nog voldoen aan de huidige situatie.

3. Betaalbaar

Een bhv-training kost jaarlijks € 150 tot € 300 per bhv’er. De Help123-tool kost jaarlijks € 4,99 exclusief btw per medewerker. Meer weten over Help123 of de tool aanschaffen? Kijk op Help123.eu en meld u vandaag nog aan! Op de NBOV-website staat een filmpje dat in minder dan twee minuten laat zien hoe u de bhv in uw bedrijf veilig, eenvoudig en betaalbaar regelt.

Altijd op de hoogte blijven?