Bas Klarenbeek wint Skills Heroes patissier

BasKlarenbeekpatissier

Bas Klarenbeek, student van ROC Horizon College, won Skills Heroes en mag zich Nederlands kampioen patissier noemen. Lisanne Star, student van Albeda, bezette de tweede plek. De derde plaats ging naar Frenk Langenhuijsen, student van het Summa College. Skills Heroes zijn de nationale vakwedstrijden voor mbo-studenten. Deze vonden van 15 tot en met 17 maart plaats in Overijssel.

Voor de finale moesten de studenten een desserttaart, een candybar, koffiegarnituren en een dessert op bord maken. Bas was erg blij met de winst. "Het is een beloning voor het harde werken en het geeft een boost om door te gaan om nog mooiere en betere producten te maken". Als winnaar maakt Bas kans om Nederland te vertegenwoordigen bij EuroSkills in Boedapest. Die afvaardiging verschilt per opleiding en wordt voor de patissiers nog nader bekeken.

De uitslag

Aan de finale deden 8 jonge patissier mee. Dit is de complete uitslag:

  1. Bas Klarenbeek - ROC Horizon College
  2. Lisanne Star - Albeda
  3. Frenk Langenhuijsen - Summa College
  4. Richard van Dijk - ROC van Amsterdam
  5. Nikita Joosen - ROC West-Brabant
  6. Suus Haenen - ROC van Twente
  7. Belveley Kolkman - Deltion College
  8. Ellen de Groot - Rijn IJssel
   
Lees ook
Vader en dochter winnen Dobla Pastry Battle 2020

Vader en dochter winnen Dobla Pastry Battle 2020

Vader en dochter Klaassens van Restaurant Pure C** wonnen op de laatste dag van de Horecava de Dobla Pastry Battle 2020. Zij lieten vijf andere teams achter zich in deze patisseriewedstrijd voor banket- en chocoladeprofessionals.

Copy Pastry - Jurgen Koens

Copy Pastry - Jurgen Koens

“Dit boek is een allemansvriend: de hobbykok of -bakker kan zijn niveau opkrikken en de vakman kan zich laten inspireren”, aldus Jurgen Koen in het voorwoord van Copy Pastry. Met dit boek wil hij laten zien dat je met de basics onder de knie, de meest uiteenlopende en verrassende combinaties kunt maken. Dan kun je gaan kopiëren. Niet letterlijk natuurlijk,...

Patisserie de Rouw luidt kerst in met ijsdesserts en confitures

Patisserie de Rouw luidt kerst in met ijsdesserts en confitures

Patisserie de Rouw in Vught komt deze decembermaand met nieuwe soorten ijsdesserts en ambachtelijke confitures. De producten bevatten minder suiker en worden gemaakt op basis van vers fruit.

Bakker/ operator productie omgeving Bunschoten

Bakker/ operator productie omgeving Bunschoten

Wat ga je doen?Als bakker/ operator productie, 3 ploegen, weet jij in de bakkerij als geen ander de juiste ingrediënten te mengen voor het perfecte deeg. Je...

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving van Den Haag

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving van Den Haag

Wat ga je doen?Voor onze klant in Den Haag zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker. Je komt te werken op de banketafdeling. De werkzaamheden...

Banketbakker industrie omgeving Arnhem

Banketbakker industrie omgeving Arnhem

Wat ga je doen?Na een gedegen inwerkperiode op de diverse lijnen productsoorten weet je precies hoe de verschillende processen lopen binnen de banketbakkerij. Het...