Bas Klarenbeek wint Skills Heroes patissier

BasKlarenbeekpatissier

Bas Klarenbeek, student van ROC Horizon College, won Skills Heroes en mag zich Nederlands kampioen patissier noemen. Lisanne Star, student van Albeda, bezette de tweede plek. De derde plaats ging naar Frenk Langenhuijsen, student van het Summa College. Skills Heroes zijn de nationale vakwedstrijden voor mbo-studenten. Deze vonden van 15 tot en met 17 maart plaats in Overijssel.

Voor de finale moesten de studenten een desserttaart, een candybar, koffiegarnituren en een dessert op bord maken. Bas was erg blij met de winst. "Het is een beloning voor het harde werken en het geeft een boost om door te gaan om nog mooiere en betere producten te maken". Als winnaar maakt Bas kans om Nederland te vertegenwoordigen bij EuroSkills in Boedapest. Die afvaardiging verschilt per opleiding en wordt voor de patissiers nog nader bekeken.

De uitslag

Aan de finale deden 8 jonge patissier mee. Dit is de complete uitslag:

  1. Bas Klarenbeek - ROC Horizon College
  2. Lisanne Star - Albeda
  3. Frenk Langenhuijsen - Summa College
  4. Richard van Dijk - ROC van Amsterdam
  5. Nikita Joosen - ROC West-Brabant
  6. Suus Haenen - ROC van Twente
  7. Belveley Kolkman - Deltion College
  8. Ellen de Groot - Rijn IJssel
   
Lees ook
‘Chocolade gaat over design, vormgeving en smaak’

‘Chocolade gaat over design, vormgeving en smaak’

Lisa Matthijssen (25) werkt bij chocolatier Friandries in Tilburg als chocolatier en patissier. Het mooiste aan het vak vindt ze de creativiteit die ze erin kwijt kan. “Met chocolade kun je mousse, bonbons en hele bouwwerken maken. Als ik met dit product werk, komt mijn kunstzinnige kant naar boven.”

Puur natuur bij Viola's Patisserie

Puur natuur bij Viola's Patisserie

Viola Cennini gebruikt alleen natuurlijke ingrediënten in haar patisserie in Eindhoven. Als eerste Nederlander volgde ze een opleiding veganistische chocolade maken aan de Callebaut Academy in het Britse Banbury. Viola’s veganistische taartjes en bonbons trekken veel nieuwe klanten.

‘Er zijn mensen die zeggen: waar begin je aan?’

‘Er zijn mensen die zeggen: waar begin je aan?’

Luuk Schaper (20) is patissier en werkt in de zaak van zijn ouders. Maar niet voor lang meer: deze zomer opent hij zijn eigen winkel in Krimpen aan de Lek. “In drukke periodes werk ik wel tien tot twaalf uur per dag. Maar dat maakt me niet uit, als ik maar met het vak bezig kan zijn.”

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Wat ga je doen?Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je...

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele banketproductie. Deze productie bestaat uit het bereiden van gebak, stukswerk en koeken. Dit...

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele broodproductie. Dit doe je voor eigen vestigingen en een stuk derde kanaal. De productie zal...