Bakkers in bedrijf | editie 7-2020

Bakkers in bedrijf 7-2020

Het thema van dit nummer van Bakkers in bedrijf is bakkerijmachines.

In deze editie

  • De machine achter de bakker
    Steeds meer hulp van geavanceerde apparatuur
  • ‘Blijven doen wat we doen’
    Ambachtelijke Franse bakkerij Gebr. Niemeijer
  • Interview met Arend Kisteman
    Kersverse voorzitter van de NBOV
  • Mood Chocolates van Callebaut
    Bedrijfsinformatie
  • Bakken met producten van Pruvé
    Bedrijfsinformatie
  • Livestream met chef Graham Mairs
    Vipam en IRCA bieden chocolade-inspiratie
  • SVM Bakery Machines: eerlijk en open
    Bedrijfsinformatie
  • Digitale ruggengraat
    FAK Software brengt rust in de zaak
  • Energie besparen
    Weeg alternatieven goed af
  • HETHON: van pomp tot feeder
    Bedrijfsinformatie
  • Medewerkers 2.0
    Samenwerking bij Bakery Sweets Center

Rubrieken

  • De toekomst
  • Nieuws in beeld
  • Uit de branche
  • Column NBOV
  • Vraagbaak NBC
  • Column Beko
  • Wetgeving
  • Financieel
  • Recept NBT
  • Boeken
In deze editie
De machine achter de bakker

De machine achter de bakker

Automatisering, duurzaamheid en efficiency zijn de belangrijkste thema’s binnen de wereld van de bakkerijmachines. Met minder handjes toch een ambachtelijk en onderscheidend product maken, en het liefst de hele dag vers. De nieuwe generatie bakkers werkt liever niet ’s nachts. Er zijn geen grote vernieuwingen, maar wel trends die doorzetten, vertellen...

Ambachtelijke Franse bakkerij Gebroeders Niemeijer: ‘De uitdaging: blijven doen wat we doen’

Ambachtelijke Franse bakkerij Gebroeders Niemeijer: ‘De uitdaging: blijven doen wat we doen’

Frans brood, dat wilde Issa Niemeijer maken. Vanaf de eerste pogingen in een combi-oventje in zijn studentenkamer tot zijn eigen winkel. Twaalf jaar bestaat bakkerij Gebroeders Niemeijer inmiddels. Met sinds negen jaar één broer aan het roer die deze maand ‘Een boek over brood’ uitbrengt.

Arend Kisteman, nieuwe voorzitter NBOV: ‘Zorg dat bakkers  weten wat je doet’

Arend Kisteman, nieuwe voorzitter NBOV: ‘Zorg dat bakkers weten wat je doet’

“Het is mooi om over echt belangrijke onderwerpen in onze branche mee te kunnen praten.” Arend Kisteman volgde deze zomer Jos den Otter op als voorzitter van de NBOV. Wat staat hem te wachten en wat kan de branche van hem verwachten? Tijd voor vragen en antwoorden.

Meer tijd voor creativiteit en experimenteerlust met basisproducten van Pruvé

Meer tijd voor creativiteit en experimenteerlust met basisproducten van Pruvé

Gwenn Danis (34) was van kinds af aan vaak in de keuken te vinden, maar naar eigen zeggen was hij meer kok dan bakker. Dat veranderde toen hij in 2010 in Parijs ging wonen. “Patisserie is daar veel meer met de cultuur verweven”, vertelt hij. Zijn carrière als banketbakker nam pas echt een vlucht toen hij het in 2017 schopte tot de finale van ‘Heel Holland...

Maak het verschil met Mood Chocolates van Callebaut

Maak het verschil met Mood Chocolates van Callebaut

Kleur bekennen. Daar draait het om bij de Mood Chocolates. Het is een nieuw concept van Callebaut, dat aansluit op de behoeften van de nieuwe generatie consumenten en is gebaseerd op de trend Mood Food.

Livestream met chef Graham Mairs - Vipam en IRCA bieden chocolade-inspiratie

Livestream met chef Graham Mairs - Vipam en IRCA bieden chocolade-inspiratie

Inspiratie in coronatijd: met een doos bonbons op tafel en de Britse patissier Graham Mairs op het computerscherm stimuleren distributeur Vipam en Italiaans chocolademerk IRCA Nederlandse banketbakkers om nieuwe producten uit te proberen, met cacao in de hoofdrol.

Jong bedrijf SVM Bakery Machines timmert aan de weg

Jong bedrijf SVM Bakery Machines timmert aan de weg

Er zijn in Nederland veel gevestigde namen die bakkermachines leveren, zo ook SVM Bakery Machines uit Barneveld, waarvan we de naam steeds vaker horen rondzingen boven de markt.

FAK Software brengt rust in de zaak

FAK Software brengt rust in de zaak

Hoe behoud je je authentieke ambacht in deze snelle, digitale samenleving? FAK Software weet de connectie tussen twee werelden te creëren. Ontwikkelaar van het eerste uur Armando Kwekkeboom denkt ‘out of the box’ én kijkt vooruit.

Energie besparen: weeg alternatieven goed af

Energie besparen: weeg alternatieven goed af

Vorige zomer werd de Informatieplicht Energiebesparing ingevoerd voor bedrijven die meer dan 50.000 kWh stroom of 25.000 m³ gas verbruiken. De NBOV krijgt sinds die tijd regelmatig vragen van bakkers hoe ze kunnen besparen op energie.

HETHON: van pomp tot feeder

HETHON: van pomp tot feeder

Machinebouw zit Hethon in de genen. Sinds 1973 fabriceert het bedrijf uit Doetinchem machines voor diverse industriële toepassingen. In 1988 volgde de specialisatie in het doseren van moeilijk doseerbare droge stoffen. In eigen huis ontwikkelde het bedrijf maatwerkoplossingen voor de meest uiteenlopende toepassingen en recepten.