HETHON: van pomp tot feeder

Hethon machine

De flexibele wall feeder: een internationaal beproefde machine! 

Machinebouw zit Hethon in de genen. Sinds 1973 fabriceert het bedrijf uit Doetinchem machines voor diverse industriële toepassingen. In 1988 volgde de specialisatie in het doseren van moeilijk doseerbare droge stoffen. In eigen huis ontwikkelde het bedrijf maatwerkoplossingen voor de meest uiteenlopende toepassingen en recepten.

Naast de bekende HETHON Feeder omvat het port­folio onder meer compacte bigbag-losstations (met productactivering), zakkenstortkabinetten, VacuFeed-zuigtransportsystemen, toevoerschroeven en zakkencompactors. Oprichter Gerard Heikens was gespecialiseerd in pompen, dus ook die levert HETHON in soorten en maten: vacuümpompen, lobbenpompen, membraanpompen, draaiende doorvoeren en kleppen. Naast stand­alone-machines, realiseert het bedrijf ook turnkey-procesinstal­laties.

Variëteit

Elke toepassing vraagt om maatwerksystemen, waarbij aan randvoorwaarden moet worden voldaan op het gebied van capaciteit, flexibiliteit, besturing, doseernauwkeurigheid, voedselveiligheid en reiniging, om maar enkele dingen te noemen. De grote variëteit in vraagstelling vanuit allerlei markten maakt HETHON tot een flexibele, oplossingsgerichte onderneming. Het komt geregeld voor dat er in eigen huis of op locatie tests worden uitgevoerd. Niet zelden leidt dat tot innovaties of unieke, eenmalige oplossingen.

Flexibele wall feeder

Een belangrijk product is de flexibele wall feeder; een compact apparaat dat wereldwijd succesvol wordt gebruikt in talloze toepassingen. Voor goed stromende materialen is de HETHON Basic Feeder ontwikkeld; deze heeft een vaste roestvrijstalen trechter.

Het hart van de HETHON Feeder is een doseertrechter van een speciaal, soepel polyurethaan. Bovenin is een stalen verstevigingsprofiel geïntegreerd. De zijwanden van de trechter worden van buitenaf ‘gemasseerd’ met behulp van peddels. Het product in de trechter krijgt hierdoor geen kans voor brugvorming (ratholing), zodat het probleemloos in de ondergelegen schroef loopt en nauwkeurig kan worden gedoseerd. Ook voorkomen de peddels dat mengsels uiteenvallen.

Voor tal van toepassingen is Hethon ATEX-gecertificeerd.
Bekijk op de website de video over de voordelen van deze manier van doseren.

Voordelen Hethon Feeder

 • Voorkomt ‘ratholing’, ‘bridging’ en materiaalaantasting.
 • Minimaal stroomverbruik.
 • Eenvoudig te reinigen door uitneembare componenten.
 • Onderhoudsarm door weinig slijtagepunten.
 • Stabiel en sterk door hoogwaardige RVS-buisframeconstructie
 • Separate peddelaandrijving mogelijk.
 • Beperkt segregatie.
 • Vier makkelijk uitneembare deurtjes.
 • Staalprofiel zit in de hopper gegoten voor stabiele uitname.
 • Hopper verkrijgbaar in vijf varianten.
 • Zeer weinig contactdelen.
 • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

Hethon logo

HETHON Nederland BV
www.hethon.nl
info@hethon.nl
tel.: 074 - 25 005 55.

Lees ook
Ter Haar bakkerijmachines zoekt een storing- en onderhoudsmonteur

Ter Haar bakkerijmachines zoekt een storing- en onderhoudsmonteur

Ter Haar bakkerijmachines zoekt een storing- en onderhoudsmonteur. In deze functie ben je op elektrotechnisch en/of mechanisch gebied verantwoordelijk voor het onderhouden van allerlei soorten bakkerijmachines en het oplossen van (acute) storingen in de buitendienst.

Steeds meer ondersteuning door geavanceerde apparatuur

Steeds meer ondersteuning door geavanceerde apparatuur

Automatisering, duurzaamheid en efficiency zijn de belangrijkste thema’s binnen de wereld van de bakkerijmachines. Met minder handjes toch een ambachtelijk en onderscheidend product maken, en het liefst de hele dag vers. De nieuwe generatie bakkers werkt liever niet ’s nachts. Er zijn geen grote vernieuwingen, maar wel trends die doorzetten, vertellen...

Jong bedrijf SVM Bakery Machines timmert aan de weg

Jong bedrijf SVM Bakery Machines timmert aan de weg

Er zijn in Nederland veel gevestigde namen die bakkermachines leveren, zo ook SVM Bakery Machines uit Barneveld, waarvan we de naam steeds vaker horen rondzingen boven de markt.