Maak het verschil met Mood Chocolates van Callebaut

Callebaut Mood_1

Kleur bekennen. Daar draait het om bij de Mood Chocolates. Het is een nieuw concept van Callebaut, dat aansluit op de behoeften van de nieuwe generatie consumenten en is gebaseerd op de trend Mood Food.

Mood Food? ‘Je bent wat je eet’, die uitspraak ken je vast wel. Eten beïnvloedt hoe we ons voelen en kan ons humeur een flinke boost ­geven. Denk maar aan mensen die in de ochtend een flinke kop koffie nodig hebben om de dag energiek te kunnen starten. Of ‘chocolate lovers’ die regelmatig een stuk chocolade eten om een blij en gelukkig gevoel te krijgen.

On the Go Snacking is dé trend

Daarnaast verandert het snackgedrag van de consument door de jaren. Opmerkelijk is dat de grens tussen snacks en maaltijden vervaagt. Meer dan de helft van de consumenten vervangt nu makkelijker een maaltijd door een snack. De verklaring hiervoor is dat vooral jongere ­generaties, zoals millennials en generatie Z, vaak onderweg zijn en kiezen voor snelheid en gemak. Snacks zijn daarom een aantrekkelijke voedingsbron voor consumenten en een interessante commerciële kans voor jou!

Handige toolbox

Om de Mood Chocolates goed te kunnen promoten in jouw winkel, op jouw website en op social media, hebben we een complete digitale marketing- en communicatietoolbox voor je ontwikkeld. Van recepten, kostprijs- en margeberekeningen, trendy productnamen en omschrijvingen tot foto’s, stickers, smaaklabels, ballotinkaartjes, posters, social media-tips en meer. In de toolbox vind je zowel drukklare bestanden als open files, die jouw eigen grafisch vormgever nog kan personaliseren.

Het concept

Callebaut Mood_3

Met de bovenstaande twee trends als uitgangspunt ­creëerden de chefs van Callebaut het Mood Chocolates-concept. Deze bitesize-chocolaatjes hebben elk een eigen kleur en vulling, op basis van specifieke ingrediënten om het humeur van jouw klanten te ‘boosten’. Zo draagt de paarsgekleurde ‘Berry Creative’ met bosvruchten en flavonoïden bij aan je creativiteit en productiviteit. En zorgt de geelgekleurde ‘Brighten your Day’ met frisse citroen en vitamine C voor een vrolijk humeur.
Onze chefs hebben drie unieke assortimenten Mood Chocolates ontwikkeld. Voor iedere chef, op elk niveau, aansluitend op ieders persoonlijke voorkeur. Ontdek de recepten op callebaut.com.

Fun-factor

De Mood Chocolates zijn een kleurrijke eyecatcher in je winkel en op social media. Ze zijn vernieuwend en onderscheidend en hebben een grote fun-factor. Doordat elke Mood Chocolate een eigen verhaal vertelt, wordt de consument bij elk eetmoment verrast! Het ideale totaal­concept om millennials en de generatie Z aan te trekken en hun true colours te laten delen via #moodchocolates.

Nieuwe generatie consumenten

Jongere generaties hebben steeds meer behoefte om te delen hoe ze zich voelen. Op social media of persoonlijk tegenover vrienden en familie. Een eigen identiteit is ­belangrijk, net als tonen waar je voor staat. De Mood Chocolates bieden een unieke manier om je gevoelens uit te drukken.
Hoe leuk is het om de Mood Chocolate Love Potion, die je in een romantische stemming brengt, cadeau te doen aan je crush? Wanneer je je niet kunt uitdrukken in woorden, zeg het dan met chocolade. En laten we eerlijk zijn, chocolade smaakt net iets lekkerder dan woorden, toch?

Verpakking

Callebaut Mood_2

Onze chefs hebben ook gedacht aan het juiste verpakkingsadvies. Verpak de Mood Chocolates in een handige koker en het is de perfecte snack voor onderweg. Bied een uitgebreider assortiment in een mooi doosje en het is een origineel cadeau voor vrienden en familie. De be­kende bakkerijgroothandels zijn op de hoogte van het Mood Chocolate-concept en bieden verschillende bij­passende verpakkingen.

Wist je dat...

  • van alle generaties millennials het meeste snacken?
  • 78% van de millennials zegt dat voeding een deel is van hun identiteit?
  • 76% van de consumenten zegt dat snacks hun humeur een boost geven?
  • 85% van de millennials snackt om zichzelf te verwennen of te belonen?
  • 83% van de consumenten vindt dat een lekkere snack past binnen een gezond dieet?
  • de nieuwe generatie consumenten, door het uitstellen van boodschappen, zeer gevoelig is voor impulsaankopen?

*FSIN, Foodservice Instituut, Foodshopper Monitor 2019.
**Mondelez – State of snacking report global.

Traceerbaar en 100% duurzaam

Consumenten kopen steeds bewuster en zijn daarom ook veeleisender. Ze vinden het belangrijk om producten te kiezen die duurzaam zijn geproduceerd en willen ook informatie over de verschillende schakels in de keten. Transparantie hierin zorgt voor een groter consumentenvertrouwen en meer loyaliteit. Vertel Callebauts verhaal aan jouw klanten: scan de QR-code om jouw chocolade te traceren tot aan de bron!

Callebaut Mood_4 Alle Callebaut- en Mona Lisa-decoratieproducten zijn te koop bij de bekende bakkerijgroothandels. Download het Mood Chocolate-concept op callebaut.nl of neem voor meer informatie contact op met je Callebaut-vertegenwoordiger.

logo Callebaut

Callebaut wordt  erdeeld door Hoogenboom Benelux B.V.
Website: callebaut.nl
Instagram: callebautchocolate
YouTube: callebaut chocolade.

Lees ook
Een eerlijke cacaoprijs kan alleen met structurele verandering

Een eerlijke cacaoprijs kan alleen met structurele verandering

Grootschalige armoede, kinderarbeid en ontbossing zijn nog steeds aan de orde van de dag bij boeren en arbeiders in de cacaoproductie. Hoewel er zeker aandacht was voor deze problemen in de afgelopen decennia, zijn er tot op heden nog steeds geen structurele oplossingen. Dat concludeert de Cacao Barometer 2020, de nieuwste versie van een tweejaarlijkse...

Coco & Sebas opent tijdelijke winkel in Amsterdam

Coco & Sebas opent tijdelijke winkel in Amsterdam

Het Brabantse chocolademerk Coco & Sebas opent op vrijdag 4 december om 10.00 uur de nieuwe tijdelijke winkel aan het Rokin in Amsterdam. Deze winkel blijft geopend tot het Paasweekend in 2021. Hier worden niet alleen producten uit het vaste assortiment verkocht, maar ook exclusief voor de brandstore ontwikkelde producten en smaken.

Coco & Sebas opent nieuwe brandstore in Delft

Coco & Sebas opent nieuwe brandstore in Delft

Het Brabantse chocolademerk Coco & Sebas opent op vrijdag 27 november de nieuwe brandstore in Delft, gevestigd in een karakteristiek rijksmonumentaal hoekpand aan de Jacob Gerritstraat. Naast het vaste assortiment worden er speciaal voor deze locatie ontwikkelde producten en smaken verkocht.